Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Fillon fushata “Vera Blu” në mbështetje të shëndetit mendor të fëmijëve

Foto: Facebook / Diana Kovaçeva

Që nga sot po fillon fushata kombëtare "Vera Blu" në 12 qytete me iniciativë të Avokates së Popullit Diana Kovaçeva. Qëllimi është të mbështetet shëndeti mendor i adoleshentëve në kontekstin e epidemisë së koronavirusit. Do të hapen dhoma pritjeje në të cilat psikologët do të këshillojnë falas prindërit dhe fëmijët që përjetojnë vështirësi pas izolimit Covid. Përveç kësaj, të gjithë do të mund të bëjnë pyetje në një email të veçantë në faqen e internetit të Avokatit të Popullit. Sipas Diana Kovaçevës, nxënësit ndjehen të shqetësuar pas mësimit në distancë dhe kanë vështirësi për t’u përshtatur me mjedisin shkollor.

Më shumë nga rubrika

Bullgaria është lidere e BE-së për gratë në sektorin IT

Numri i specialistëve në sektorin bullgar të teknologjive të informacionit dhe komunikimit u rrit në vitin e krizës 2020 me 2.1 mijë veta, sipas të dhënave të Eurostat. Kështu, numri i përgjithshëm i të punësuarve në këtë fushë u rrit në 103.3..

botuar më 21-07-24 10.05.PD

Bukuritë e botës nënujore paraqiten në një ekspozitë në Varna

Një ekspozitë në të hapur me fotografi nënujore mund të shihet deri në fund të gushtit në lagjen krijuese “Talijana” të qytetit bregdetar Varna. “Qëllimi ynë është të paraqesim bukurinë e botës nënujore të Detit të Zi dhe oqeanit botëror”, tha..

botuar më 21-07-24 9.05.PD

ShBA: Bullgaria tërheq me krah të lirë pune, por korrupsioni është një problem

Bullgaria është ndër vendet me fuqinë punëtore më të lirë në Bashkimin Evropian, me taksë të ulët dhe të fiksuar korporatave dhe tatim mbi fitimin. Kjo e bën atë një destinacion tërheqës për shumë investitorë me kosto më të ulët biznesi. Sidoqoftë,..

botuar më 21-07-23 7.11.MD