Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria në fotografi

| rinovuar më 21-06-18 5.38.MD

Një nga manastiret më të ruajtura funksionuese, i vendosur afër qytetit Etropole (Bullgaria Perëndimore), është emëruar pas Trinisë së Shenjtë. Festa e tempullit është në Rrëshajën, të cilën sivjet e festojmë më 20 qershor.Manastiri “Trinia e Shenjtë” është themeluar që në Mesjetë dhe është një nga qendrat më të rëndësishme letrare dhe kulturore në trojet bullgare në shekujt XVI – XVII.
Afër manastirit ka një ujëvarë të vogël piktoreske, të formuar nga një lumë i vogël që rrjedh përgjatë manastirit dhe zbret në një shpat karstik.
Foto: Krasimir Martinov

Më shumë nga rubrika

Bullgaria në fotografi

Vendpushimi ynë malor Borovec tërheq gjatë verës me freskinë dhe pamjet e bukura Foto: Krasimir Martinov

botuar më 21-08-04 1.55.MD

Bullgaria në fotografi

Qyteti i lashtë Nesebër   – një vend i dashur i turistëve në bregdet Foto: Krasimir Martinov

botuar më 21-07-26 8.00.PD

Bullgaria në fotografi

Në verë qyteti Burgas pranë Detit të Zi është magjik ditën dhe natën. Foto: Krasimir Martinov

botuar më 21-07-17 8.21.MD