Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Shtetasit e BE do të mund të hyjnë në Greqi edhe me një test negativ antigjeni

Foto: Reuters

Nga sot, 19 qershor, të gjithë qytetarët, të cilët arrijnë nga të ashtuquajturat “vende të gjelbra”, përfshirë Bullgarinë (https://reopen.europa.eu/en), pavarësisht nga lloji i transportit, do të mund të hyjnë në Greqi po të prezantojnë një dokument në letër me rezultat negativ nga një test i shpejtë antigjeni për Covid-19, njoftoi Ministria e Punëve të Jashtme. Këto lehtësime u përkasin edhe fëmijëve. Kërkesat për paraqitjen e certifikatave PCR, të një testi të shpejtë ose të një certifikate e cila vërteton se tashmë e keni kaluar sëmundjen, tani do t’u përkasin fëmijëve që kanë mbushur 12 vjeç, dhe jo, si më parë, atyre që kanë mbushur moshën 6 vjeç.

Të gjithë shoferëve të maunave, pavarësisht nga shtetësia e tyre, të cilët mbërrijnë nga Italia në Greqi, u kërkohet të paraqesin një deklaratë në kufi me një rezultat negativ nga një vetë test i shpejtë.


Më shumë nga rubrika

Propozojnë votim të përzier – me fletëvotime dhe makina

GERB paraqet një projekt për ndryshime në Kodin Zgjedhor dhe kthimin e votimit të përzier me fletëvotime dhe makina. Kjo u njoftua në një konferencë në Parlament nga Radomir Çollakov nga partia. Ata gjithashtu kërkojnë që pajisjet dhe softueri..

botuar më 21-07-30 1.26.MD
Bojko Rashkov

Forcim i presionit të migracionit në kufi

Ka presion të forcuar drejt vendit, por ai nuk është i pazakonshëm. Kështu e vlerësoi situatën Ministri i Brendshëm, Bojko Rashkov, në përgjigje të një pyetjeje parlamentare. Ministri sqaroi se rruga nëpër Evropën Juglindore është ende e ngarkuar...

botuar më 21-07-30 12.05.MD
Presidenti Radev

Sot, më 30 korrik, Presidenti do të japë mandat për formimin e qeverisë së re

Presidenti Rumen Radev do të dorëzojë mandat për formimin e qeverisë sot, më 30 korrik, në orën 5 pasdite. Këtë e bëri të ditur Kreu i Shtetit në qytetin Pleven (Bullgari Qendrore Veriore) . “Partitë dispononin kohë të mjaftueshme. Dialogu konstruktiv..

botuar më 21-07-30 9.50.PD