Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Ndryshime në rregullat për hyrje në Bullgari për shkak të pandemisë

Foto: arkiv

Nga 29 korriku hyrja në Bullgari e atyre që mbërrijnë nga vendet në zonën e kuqe të pandemisë do të bëhet pas paraqitjes së një certifikate vaksinimi ose të kalimit të koronavirusit, dhe të një testi negativ PCR të bërë deri në 72 orë para udhëtimit. urdhëresën e vjetër nuk kishte opsion për vërtetimin e kalimit të sëmundjes. Përveç bullgarëve dhe banorëve të përhershëm të Bullgarisë, në Bullgari do të mund të hyjnë edhe personat që vijnë nga zona e kuqe dhe janë shtetas të BE -së, Zonës Ekonomike Evropiane dhe Zvicrës. Vendi mbetet i mbyllur për ata që vijnë nga Mbretëria e Bashkuar. Ata që vijnë nga zona e kuqe dhe nuk kanë certifikatë vaksinimi ose certifikatë për kalimin e sëmundjes mund të hyjnë në vend me një test negativ PCR, por duhet të qëndrojnë në karantinë për 10 ditë. Kërkesa u përket si të huajve, ashtu edhe bullgarëve.

Ministria e Shëndetësisë ndryshoi rregullat e hyrjes në minutën e fundit, duke marrë parasysh rekomandimet e Avokatit të Popullit, pas dhjetëra ankesave të bullgarëve nga Britania e Madhe.


Më shumë nga rubrika

Universiteti Teknik i Sofjes

Universiteti Teknik i Sofjes po bëhet pjesë e një universiteti të ri evropian

8 universitete nga vende të BE -së, përfshirë Universitetin Teknik në Sofje, do të krijojnë një Universitet të përbashkët Evropian të Teknologjive. Marrëveshja u nënshkrua nga rektorët në një takim në Limasol të Qipros. Struktura e ardhshme do..

botuar më 21-09-27 9.34.PD

Dimo Karakehajov: Tradita e punimit të tahinit, e transmetuar brez pas brezi

Dimo Karakehajov nga qyteti Ivajllovgrad është një punues i tahinit nga brezi i tretë . Pyetjes së Radio Bullgarisë se përse qyteti Ivajllovgrad është zona e vetme në vend, ku ritet susami, sipërmarrësi 33 vjeçar iu përgjigj:  “Sepse qyteti..

botuar më 21-09-27 7.15.PD

Një shkollë bashkiake e nivelit evropian mirëpret nxënësit në Berkovica

Fëmijë të lumtur dhe të etur për dije - kjo është ëndrra e çdo prindi dhe mësuesi në vendin tonë. Është mjaft e mundur të "infektoheni" me këtë entuziazëm nëse e gjeni veten në shkollën bashkiake "Nikolla Jonkov Vapcarov" në Berkovica. Dizajni i..

botuar më 21-09-26 9.35.PD