Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Sofja akumulon pothuajse 1/3 prej parave të BE -së

Foto: arkiv

Bullgaria ka përdorur më shumë se 7 miliardë euro nga buxheti i BE -së. Shuma përfshin të gjitha mjetet e paguara në kuadrin e fondeve të ndryshme të BE-së, pasi Bullgaria u bë anëtare e bashkësisë.

Dobriç, Svilengrad, Kostinbrod, Primorsko, Bjalla (rrethi i Varnës) dhe Sozopoll kanë tërhequr më shumë se 2 500 euro për frymë të popullsisë në bashki. Dullovo, Hitrino dhe Bratja Daskallovi kanë përdorur të paktën 105 euro për frymë të popullsisë.

Sipas "Sistemeve të Informacionit për Menaxhimin dhe Monitorimin e Fondeve të KE në Bullgari", Sofja është liderja në tërheqjen e parave nga BE-ja. Kryeqyteti ka përdorur më shumë se 2 miliardë euro në programet e BE -së. Pas Sofjes është rrethi i Plovdivit me 500 milionë euro dhe Bllagoevgrad me 400 milionë euro.

Më shumë mjete evropiane investohet në projektet e transportit publik, infrastrukturës së furnizimit me ujë dhe të infrastrukturës rrugore.


Më shumë nga rubrika

Industria kërkoi ndihmë energjetike

Asociacioni i Kapitalit Industrial në Bullgari i kërkoi qeverisë një masë afatshkurtër për të siguruar mbështetje energjetike për biznesin bullgar. Industria po kërkon kompensim për energjinë elektrike të konsumuar në periudhën nga 1 tetori 2021 deri më..

botuar më 21-09-21 12.32.MD

Financierët: Jini financiarisht aktiv, mos i mbani kursimet tuaja në depozita afatgjata

Pjesa e madhe e bashkatdhetarëve tanë nuk e dinë se si të menaxhojnë financat e tyre dhe preferojnë që të “ngrijnë” kursimet në depozita afatgjatë për “ditë të zeza” me norma të pafavorshme të interesit madje edhe me humbje. Analistë..

botuar më 21-09-21 7.15.PD

Shteti merr një borxh të ri të brendshëm

Letra me vlerë të borxhit për 150 milion euro në leva do të ofrohen për blerje në tregun e brendshëm, njoftoi Banka Popullore Bullgare. Obligacionet kanë një maturim prej 10 vjet e gjysmë. Ky do të jetë emisioni i parë në mandatin e Ministrit të ri..

botuar më 21-09-20 10.16.PD