Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Nuk është e qartë nëse viti shkollor do të fillojë në dhomat e klasës

Foto: arkiv

Në fund të gushtit, do të jetë e qartë se si do të fillojë viti shkollor nga distanca ose në dhomat e klasës, tha për BNR Ministri i Arsimit Prof. Nikollaj Denkov. U bë gjithçka e mundur për të informuar punonjësit e arsimit që të vaksinohen, por shqetësimet e njerëzve vazhdojnë të vonojnë procesin. Denkov vuri në dukje se ai preferon stimuj pozitivë sesa imunizimi i detyrueshëm.

44 000 tableta dhe laptopë mungojnë në sistemin arsimor. ¾ prej tyre janë në grupet e rrezikut dhe shkollat ​​me nxënës në rrezik të braktisjes. Rreth 34 000 nxënës nuk kanë qasje të rregullt në internet, tha Denkov, duke shtuar se ka para për blerjen e pajisjeve elektronike që mungojnë.


Më shumë nga rubrika

Po ulet numri i aplikimeve të paraqitura për votim jashtë vendit

Interesi për të votuar jashtë vendit është dukshëm më i ulët. Janë paraqitur gati 60 000 aplikime. Kjo është më pak sesa për dy zgjedhjet e mëparshme parlamentare, tha për BNR blogeri Bojan Jurukov. Ulja është për shkak të besimit të..

botuar më 21-10-20 10.46.PD
Ministri Kacarov

Certifikata e gjelbër u jep mundësi njerëzveqë të punojnë dhe të jetojnë lirshëm

Ne vuajmë sepse nivelet e vaksinimit janë katastrofike. Qëllimi kryesor i masave të reja kundër epidemisë është që të mos lejojmë që spitalet të gjenden në një situatë në të cilën të mos mund të pranojnë më shumë pacientë. Çdo person i shtatë i..

botuar më 21-10-20 10.14.PD
Riçard Alibegov

Gjatë pandemisë restorantet bojkotojnë certifikatën e gjelbër

Asociacioni Bullgar i Restoranteve dhe Shoqata e Restoranteve njoftuan një bojkot të masave kundër epidemisë të shpallura nga Ministri i Shëndetësisë. Pakënaqësia është për shkak të kërkesës për të paraqitur një certifikatë të gjelbër për..

botuar më 21-10-20 9.34.PD