Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

BNB po rrit rezervat

Foto: bnb

Banka Kombëtare Bullgare - BNB rriti rezervat e saj me mbi 1 miliard euro. Kjo ndodhi pas rritjes së të Drejtave speciale të tërheqjes të dhëna nga Fondi Monetar Ndërkombëtar, njoftoi institucioni financiar. Me rritjen nga 23 gusht, shuma e përgjithshme e të drejtave të veçanta të tërheqjes së BNB në kuadrin e fondit do të arrijë në 1.5 miliardë ose afërsisht 1.7 miliardë euro.

Më herët, Drejtoresha Menaxhuese e Fondit Monetar Ndërkombëtar, Kristalina Georgieva, e përcaktoi shpërndarjen e të drejtave të veçanta të tërheqjes që arrijnë në 650 miliardë dollarë për shtetet anëtare si “historike”. Sipas saj, shpërndarja e tyre në një pandemi “do të përfitojë nga të gjithë anëtarët, do të plotësojë nevojën globale afatgjatë për rezerva, do të krijojë besim dhe do të promovojë qëndrueshmërinë dhe stabilitetin e ekonomisë botërore”.


Më shumë nga rubrika

Industria kërkoi ndihmë energjetike

Asociacioni i Kapitalit Industrial në Bullgari i kërkoi qeverisë një masë afatshkurtër për të siguruar mbështetje energjetike për biznesin bullgar. Industria po kërkon kompensim për energjinë elektrike të konsumuar në periudhën nga 1 tetori 2021 deri më..

botuar më 21-09-21 12.32.MD

Financierët: Jini financiarisht aktiv, mos i mbani kursimet tuaja në depozita afatgjata

Pjesa e madhe e bashkatdhetarëve tanë nuk e dinë se si të menaxhojnë financat e tyre dhe preferojnë që të “ngrijnë” kursimet në depozita afatgjatë për “ditë të zeza” me norma të pafavorshme të interesit madje edhe me humbje. Analistë..

botuar më 21-09-21 7.15.PD

Shteti merr një borxh të ri të brendshëm

Letra me vlerë të borxhit për 150 milion euro në leva do të ofrohen për blerje në tregun e brendshëm, njoftoi Banka Popullore Bullgare. Obligacionet kanë një maturim prej 10 vjet e gjysmë. Ky do të jetë emisioni i parë në mandatin e Ministrit të ri..

botuar më 21-09-20 10.16.PD