Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Pakënaqësi nga energjia elektrike e shtrenjtë për industrinë

Foto: BGNES

Çmimet e energjisë elektrike në Bullgari i tejkalojnë ato në tregjet kryesore të eksportit për industrinë bullgare - Gjermani, Itali, Francë, Austri - me mbi 50 për qind. Kjo thuhet në një letër të Asociacionit të Organizatave të Punëdhënësve Bullgarë drejtuar Kryeministrit. Industrialistët po përgatisin protesta kombëtare nëse qeveria nuk merr masa kundër deficitit artificial për të ruajtur çmimet e larta. Theksohet se vetëm 25 për qind e termocentraleve kryesore të Bullgarisë janë të ngarkuar, dhe në të njëjtën kohë energjia elektrike eksportohet jashtë vendit.


Më shumë nga rubrika

“Koshere karriere” në Sofje si një pasqyrë të tregut të punës në kushtet e koronavirust

IT specialistë, menaxherë të marketingut, punonjës në kompani të jashtme dhe konsulentë në fushën e biznesit dhe të financave – janë   ndër kuadrot më të kërkuara në tregun e punës për momentin. Këtë e tregon një anketimi i Radio Bullgarisë bërë..

botuar më 21-09-14 12.46.MD

Në 6 vjet, çmimi i tokës bujqësore u rrit përgjysmë

Toka e punueshme në Bullgari është rritur në çmim për 6 vjet me mbi 47 për qind, njoftoi Instituti Kombëtar i Statistikave. Në vitin 2014, çmimi mesatar për dynym ara ishte 362 euro, dhe në vitin 2020 u bë 533 euro. Rritja më e madhe në çmimet e..

botuar më 21-09-14 10.39.PD
Kristalina Georgieva

Kristalina Georgieva: Inflacioni në vendin tonë ende nuk është shkak për shqetësim

Në sfondin e rritjes së çmimeve, pritjet për inflacionin në vendin tonë ende nuk janë shqetësuese, tha Kristalina Georgieva, drejtoreshë menaxhuese e Fondit Monetar Ndërkombëtar, në forumin ndërkombëtar “Career Kosher” në Sofje. Sipas saj, proceset e..

botuar më 21-09-09 3.57.MD