Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Këngëtarja e paharrueshme Ljubka Rondova

Foto: arkiv

Ljubka Rondova është ndër interpretuesit të cilat do t’i kujtojmë gjithmonë me mirënjohje, respekt dhe admirim. Duke i kushtuar gjithë jetën këngës popullore bullgare, ajo la shembuj të patejkalueshëm. Ajo thoshte se këngët janë fëmijët e saj, i mbante, i ruante dhe iu shpërndante me dashuri publikut të saj.

Ljubka Rondova lindi në fshatin Shestevo, Kostur të Maqedonisë së Egjeut në vitin 1936. Ajo do të mbushte 85 vjeç më 24 gusht. Le të kujtojmë zërin e saj të bukur dhe këngën “Smiljana”, të cilën e paharrueshmja Ljubka Rondova e quajti kartë-vizitën e vet.

Përpilues: Allbena Bezovska

Përgatiti në shqip: Svetllana Dimitrova

Më shumë nga rubrika

Me ditën e Shën Andreut të Parë-thirruri fillojnë një varg festash dimërore

E kremtuar ditën e fundit të nëntorit, në traditën popullore Dita e Shën Andreut konsiderohet si pjesë e ciklit të festave të Krishtlindjeve dhe të Vitit të ri. Shumë nga ritet e lidhura me këtë datë, kryhen edhe më sot. Të gjithë e kanë dëgjuar..

botuar më 21-11-30 11.16.PD

Millka Andreeva – një zë i artë nga Stranxha

Sivjet këngëtarja e njohur nga krahina folklorike e malit Stranxha Millka Andreeva shënon përvjetorin e 70 me suksese dhe çmime të merituara. Veçanërisht vlerësohet këndimi i saj i lashtë, i cili është një model i stilit të saktë të traditës së..

botuar më 21-11-19 10.46.PD

Qendra e patriotizmit dhe е dijes në “Luginën e Këmborëve” ka jubile

Sivjet Shkolla Kombëtare e Arteve Popullore në fshatin Shiroka Llëka në malin e Rodopeve hyri në jubileun e vet gjysmë shekullor. Me trajnimin e saj unik të profilizuar në këngën popullore, instrumentet tradicionale bullgare dhe vallet, ajo është..

botuar më 21-11-10 7.15.PD
Подкасти от БНР