Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

"Toka e Talenteve" – një rubrikë e re e BNR në mbështetje të muzikës bullgare

Foto: BNR

Radio Kombëtare Bullgare (BNR) dhe "Muzikautor" - organizata për menaxhimin e të drejtave të autorit në vendin tonë, po fillojnë një nismë të përbashkët që synon promovimin e muzikës së re bullgare ndër sa më shumë dëgjues të radios, si në eter, ashtu dhe në internet.

Ideja erdhi nga ekipi i "Muzikautor". Jasen Kozev, kryetar i bordit të shoqatës, thekson se shumë vepra të reja muzikore janë incizuar kohët e fundit, por ndonjëherë ato nuk arrijnë tek publiku i gjerë për një numër arsyesh. Rubrika e quajtur "Toka e Talenteve" do të përfshijë projekte të mbështetura nga Fondi Kulturor i “Muzikautor” gjatë viteve të kaluara. Ajo do të transmetohet nga të gjitha programet e BNR, përfshirë ato rajonale, dhe do të përbëhet nga intervista të shkurtra me autorët, të ndjekura nga vetë veprat muzikore. Dëgjuesit do të kenë mundësinë të dëgjojnë muzikë nga zhanre të ndryshme - pop, rock, muzikë klasike, folklor.

Përpiloi: Joan Kolev

Përgatiti në shqip: Vesella Mançeva

Më shumë nga rubrika

"Jo për mua" – një këngë nga albumi i ri i grupit BTR

"Jo për mua, por për ty, do të gjej përsëri kuptim ... Pse të kem shumë gjëra, pasi nuk je pranë meje!" - Kjo është pjesë e tekstit të këngës "Jo për mua" në interpretim të grupit BTR, dhe të muzikantëve të ftuar Kirill Mariçkov dhe Valldi Totev,..

botuar më 21-10-11 12.45.MD
Ersin Mustafov dhe Tasho Kolev

Rok grupi Jeremy? Me një koncert të madh në Dubai

Pas një pezullimi dyvjeçar ndërkombëtar, për shkak të situatës globale me Covid-19, rok grupi Jeremy? përsëri po tërheq vëmendje mbi krijimtarinë e vet dhe Bullgarinë. Sonte (më 9 tetor) muzikantët do të japin një koncert në festivalin e parë për..

botuar më 21-10-09 8.55.PD

RIA dhe kënga e saj e parë "Ëndrra jonë"

Maria Mirosllavova, me pseudonimin artistik RIA, pak ditë më parë prezantoi këngën e saj të parë - "Ëndrra jonë". Maria është 19 vjeçe dhe merret me muzikë që nga mosha pesë vjeç. Ajo është vajza e dy muzikantëve të njohur – Maria dhe Mirosllav..

botuar më 21-10-08 9.34.PD