Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2024 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Universiteti Teknik i Sofjes po bëhet pjesë e një universiteti të ri evropian

Universiteti Teknik i Sofjes
Foto: Ani Petrova

8 universitete nga vende të BE -së, përfshirë Universitetin Teknik në Sofje, do të krijojnë një Universitet të përbashkët Evropian të Teknologjive. Marrëveshja u nënshkrua nga rektorët në një takim në Limasol të Qipros.

Struktura e ardhshme do të bashkojë gati 100 000 studentë nga Bullgaria, Qiproja, Letonia, Franca, Gjermania, Irlanda, Spanja dhe Rumania. Ata do të jenë në gjendje të kryejnë një pjesë të studimeve të tyre në universitete të tjera. Qëllimi është forcimi i kërkimeve shkencore dhe inovacioneve dhe përmirësimi i lidhjeve me industrinë.

Përfaqësues të komuniteteve studentore nga 8 universitetet kanë nënshkruar gjithashtu një deklaratë për krijimin e "Unionit Studentor të Universitetit Evropian të Teknologjive".

Më shumë nga rubrika

Bullgarët nga Bosilegradi do të jenë mes spektatorëve në një koncert gala në Sofje me rastin e 3 marsit

Shoqata e Bosilegradit "GLAS" feston njëmbëdhjetë vjet nga themelimi dhe shtatë vjet nga funksionimi i portalit "Glaspress" me një ekskursion njëditor në Sofje më 2 mars. Gjithsej 50 miq dhe partnerë të shoqatës, të cilët do të udhëtojnë në kryeqytetin..

botuar më 24-03-02 9.10.PD
Zarica Dinkova

“Shtëpia e Trëndafilit” do të prezantojë Luginën e Trëndafilave në Sofje

"Shtëpia e Trëndafilit", kushtuar Luginës së Trëndafilave të Bullgarisë, do të ndërtohet në Sofje. Në të do të prezantohet historia dhe pasuria e Luginës së Trëndafilave për turistët vendas dhe të huaj. “Ideja është që kjo të jetë një pikënisje për..

botuar më 24-03-02 5.25.PD

Qeveria miratoi ndryshimet në ligjin për të huajt, duke lehtësuar qëndrimin në vendin tonë

Qeveria në mbledhjen e sotme miratoi projektligjin për ndryshime në Ligjin për të Huajt në Bullgari. Qëllimi është lehtësimi i regjimit të qëndrimit në vendin tonë për qytetarët nga vendet e treta – specialistë të kualifikuar dhe punëtorë sezonalë...

botuar më 24-02-28 3.40.MD