Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Protesta të mjekëve për rrogat e tyre dhe të qytetarëve të pakënaqur për masat e reja anti-epidemike

Foto: Ani Petrova

Mjekët nga qendrat kombëtare të urgjencës dhe repartet Covid në mbarë vendin protestuan para Ministrisë së Shëndetësisë. Ata ngulin këmbë për një rritje prej 40% të pagave, për përfshirjen e punës së tyre në kategorinë më të lartë të pensionimit dhe për një shpërndarje më të drejtë të pagesave shtesë në luftën kundër Covid. Këtë e bëri të ditur për BNR një prej organizatorëve, Dr. Ivo Georgiev nga Vidini.

Në të njëjtën kohë, u organizua akoma një protestë në të njëjtin vend - kundër aplikimit të certifikatave të gjelbra për Covid-19 më 21 tetor. Protesta kundër certifikatës së gjelbër ka gjithashtu para inspektorateve shëndetësore regjionale në Varna, Burgas dhe Veliko Tërnovo.


Më shumë nga rubrika

Rritja e çmimeve është problemi kryesor për bullgarët

Rritja e çmimeve është sfida kryesore për qeverinë e re, sipas një anketimi të Agjencisë “Trend”, të porositur nga gazeta “24 Çasa”. 58 për qind e njerëzve besojnë se kjo është çështja më urgjente për t'u zgjidhur. Kabineti i Kryeministrit..

botuar më 22-01-26 3.22.MD
Kostadin Kostadinov

Deputetët nga “Vëzrazhdane” bojkotuan certifikatën e gjelbër

Shumica e deputetëve të partisë “Vëzrazhdane” hynë në parlament pa treguar një Certifikatë Covid në hyrje. Nuk do të respektojmë kufizimet për hyrjen në parlament. Të njëjtën gjë le të bëjnë të gjithë qytetarët bullgarë që ndihen të..

botuar më 22-01-26 1.25.MD
Stefan Janev

Përpjekjet ushtarake synojnë t’i japin një shans diplomacisë

Ministri i Mbrojtjes Stefan Janev pret që Bullgaria t’i bashkohet stërvitjes së NATO-s me një batalion deri në 1000 persona. Është e krijuar mundësia që ushtria bullgare të zhvillohet me më shumë stërvitje të përbashkëta. Diplomacia nuk ka mbaruar,..

botuar më 22-01-26 10.40.PD
Подкасти от БНР