Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria në fotografi

Në frymën e Krishtlindjeve

Kryeqyteti ynë i vjetër Veliko Tërnovo tashmë jeton me frymën e Krishtlindjes.


33 shtëpi të vogla për Krishtlindjet në Parkun “Marno Pole” u ofrojnë vizituesve shije mishi, pije të nxehta, vepra artizanale popullore, dhurata të punuara me dorë etj. Më 1 dhjetor do të ndizen dritat e Pemës së Krishtlindjes në kryeqytetin tonë të vjetër.  Fotot: facebook.com/christmasbazaarvt

Më shumë nga rubrika

Në mes të stinës dimërore

Sivjet, janari i gëzon adhuruesit e sporteve dimërore dhe lojërave të dëborës me shumë borë. Foto: BGNES

botuar më 22-01-25 2.05.MD

Kukerët në fshatin Drugan të Bullgarisë Perëndimore

Riti dimëror “Surva” është karakteristik për Bullgarinë e Mesme Perëndimore – fshatrat përreth qyteteve Pernik, Breznik, Zemen dhe Radomir. Ai u përfshi në Listën Përfaqësuese të UNESCO-s të Trashëgimisë Kulturore Jomateriale të Njerëzimit...

botuar më 22-01-14 11.43.PD

Bullgaria në fotografi

Foto: BGNES

botuar më 22-01-07 11.14.PD
Подкасти от БНР