Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

BNR mbledh propozime për "Ambasadorët Bullgarë të Kulturës"

Cilët janë “Ambasadorët e Kulturës Bullgare”? Cilët janë krijuesit që e përfaqësojnë Bullgarinë në botë? Cilët muzikantë, piktorë, shkrimtarë, poetë, aktorë, valltarë bullgarë e bëjnë Bullgarinë të njohur në hapësirën kulturore botërore? Propozimet në fushatën e programeve Hristo Botev dhe BNR pranohen deri më 4 dhjetor në: kulturniposlanitsi@bnr.bg

Gazetarët e programit do të zgjedhin mes të nominuarve 24 "Ambasadorë të Kulturës Bullgare" për vitin 2021. Në vitin e ri 2022, këta 24 artistë do të prezantohen në qendrat kulturore bullgare në Evropë. Fushata “Ambasadorët e Kulturës Bullgare” i kushtohet 50 vjetorit të programit “Hristo Botev”.

Më shumë nga rubrika

Gjashtë lagje të kryeqytetit në fokusin e serisë “5 minuta Sofja”

Seria e filmave të shkurtër dokumentarë, kushtuar historisë  së kryeqytetit, filloi sezonin e vet të nëntë. Në vazhdim të 6 javëve, prodhimi filmik i Kamen Vodeniçerovit  “5 minuta Sofja” i njeh spektatorët me historinë e disave prej lagjeve..

botuar më 22-01-24 7.15.PD

Në Bollgrad do të ketë një zonë etnografike bullgare

Ndërtimi i një zone etnografike bullgare filloi në fillim të vitit në Qendrën për Kulturë dhe Pushime të Komunës së Bollgradit / Bollgradi në Ukrainë konsiderohet si kryeqyteti jozyrtar i bullgarëve të Besarabisë . Banorët dhe mysafirët e..

botuar më 22-01-23 8.05.PD

Plovdiv ka një "trashëgimi franceze" të jashtëzakonshme

Një moment i jashtëzakonshëm nga historia e qytetit të Plovdivit ruhet në ndërtesën qendrore të Universitetit të Plovdivit "Paisij Hilendarski". Atje është gjendur shtëpia e një prej institucioneve arsimore më prestigjioze në vend në shekullin e..

botuar më 22-01-22 8.15.PD
Подкасти от БНР