Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Dhurata e Krishtlindjeve “Misteri i Zërave Bullgarë”

Foto: facebook/lemysteredesvoixbulgares

Më 13 dhjetor është Koncerti i Krishtlindjeve i korit popullor të grave “Miseri i Zërave Bullgarë” me dirigjente Dora Hristova. Në sallën e kryeqytetit “Bëllgaria” do të tingëllojnë premierat e disa këngëve të krijuara posaçërisht për këtë kor të famshëm nga krijues si Dobrinka Tabakova, Ljubomir Denev – bir, etj.

Në program janë përfshirë këngë nga albumi i fundit i “Misterit të Zërave Bullgarë” titulluar “BuuÇiiMish”, të cilin kori i grave e incizoi me këngëtaren australiane Lisa Gerrard. Krahas kësaj adhuruesit e muzikës popullore do të dëgjojnë edhe këngë nga albumi Custom Songs etj.


Redaktore: Allbena Bezovska

Përgatiti në shqip: Svetllana Dimitrova

Më shumë nga rubrika

Basi i operës Sllavin Peev: Le të tingëllojnë më shumë dhe më shpesh veprat bullgare në salla

Tre muzikantë të shquar klasikë do të prezantojnë në Plovdiv një koncert të dhomës të titulluar "Rapsodia Bullgare" vetëm me vepra të kompozitorëve të njohur bullgarë . Koncerti është në sallën “Sëedinenie” /Bashkimi/ më 16 maj dhe është në..

botuar më 22-05-14 11.45.PD

“Ndihet forca” – videoja e re e Ljubo Kirovit

Më pak se një muaj më parë, Ljubo Kirov prezantoi albumin e tretë “Më puth”, i cili përfshin 11 këngë. Ndër to janë këngët “Më puth” , “Aty ku nuk ka kohë” (me Stenli dhe Hristo Mutafçiev), “Shokë përgjithmonë” (me Grafa dhe Orlin Pavlov),..

botuar më 22-05-13 1.15.MD

Do të ketë një ligj për më shumë muzikë bullgare në mediat shtetërore

Popullarizimi i muzikës bullgare në mediat publike u diskutua nga Komisioni Parlamentar për Kulturë dhe Media. Partia “Vëzrazhdane” propozon që Radioja Kombëtare Bullgare (BNR) dhe Televiziioni Kombëtar Bullgar (BNT) të detyrohen me ligj që 50 për..

botuar më 22-05-13 10.27.PD