Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Më shumë nxënës bullgarë do të mund të marrin pjesë në Kampin Kozmik në Turqi

Foto: spacecampturkey.com

Mundësitë për pjesëmarrjen e nxënësve bullgarë në kampin kozmik të modeluar sipas NASA-s në Turqi po zgjerohen. Për këtë njoftoi në eterin e Radio Sofjes Mirosllava Dimitrova – koordinatore në Qendrën për Trajnime Krijuese. Janë të siguruara 8 bursa të plota dhe 30 bursa të pjesshme shtesë. Për të marrë pjesë në konkurs, të rinjtë në moshë nga 11 deri në 15 vjeç, duhet të shkruajnë ese ose të xhirojnë një video ese me temën “kozmos”.

Kampi Kozmik në Turqi (Space Camp Turkey) është një qendër mësimi dhe trajnimi për nxënës, kushtuar shkencave dhe studimeve kozmike, në qytetin Izmir të Turqisë. U krijua sipas modelit të NASA-s dhe tashmë për më shumë se 20 vjet pret fëmijë dhe të rinj nga Evropa, Lindja e Mesme dhe Azia.


Më shumë nga rubrika

Në moshën 60-vjeçare, treni për fëmijë në Kërxhali mbetet një atraksion i preferuar në qytet

Një nga emblemat e qytetit të Kërxhalit – treni për fëmijë në Parkun Prostor, do të niset sërish në itinerarin e vet pas një pauze dyvjeçare për shkak të pandemisë. Kjo është hekurudha e parë për fëmijë në Bullgari, e ndërtuar më 5 shtator..

botuar më 22-05-22 10.15.PD
Hauptkanal, Papenburg

Një festë e sllavëve organizohet nga bashkatdhetarët tanë në Papenburg

Për herë të parë komuniteti bullgar në shtetin federal gjerman të Saksonisë së Poshtme do të festojë së bashku 24 majin - Ditën e Vëllezërve të Shenjtë Kiril dhe Metodi, alfabetit, arsimit dhe kulturës bullgare dhe të letërsisë sllave...

botuar më 22-05-22 7.15.PD

Birrë me aromën e… malit Stranxha

A mundet që birra të ketë aromën e....malit dhe më saktë të malit Stranxha - një nga skajet më të bukura dhe të paprekura të natyrës bullgare? Përgjigjen e kësaj pyetjeje e jep Stamen Iliev, i cili i është përkushtuar ëndrrës së tij - të krijojë..

botuar më 22-05-21 11.45.PD