Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Këshilli Trepalësh mbështeti aplikimin e produktit pensionist pan-evropian

Foto: bnt.bg

Këshilli Kombëtar për Bashkëpunimin Trepalësh mbështeti ndryshimet e propozuara në Ligjin e Sigurimeve Shoqërore, me të cilat do të aplikohet produkti i pensioneve pan-evropiane në Bullgari. Parashtrues i propozimit është Zëvendëskryeministri dhe Ministër i Financave Asen Vasilev.

Produkti pan-evropian i pensioneve, i njohur si një “pension evropian”, do të mundësojë që fondet nga vendet e tjera të BE të hyjnë në tregun bullgar, të mbledhin kontributet e sigurimeve shoqërore dhe të paguajnë pensionet. Ndryshimet do të lejojnë edhe kalimin e sigurimeve dhe pensioneve nga një vend në tjetrin brenda bashkimit, nëse i siguruari ndryshon vendbanimin.


Më shumë nga rubrika

Aktualizimi i buxhetit i Bullgarisë për vitin 2022 është fakt

Pas një takimi të gjatë në ditën e fundit të qershorit, deputetët më në fund miratuan përditësimin e buxhetit të shtetit. “Në këtë situatë të vështirë politike, parlamenti tregoi përgjegjësinë e nevojshme, buxheti është i vështirë për t’u..

botuar më 22-07-01 2.03.MD

Bullgaria dëshiron që Korridori № 8 të jetë pjesë e Eurokorridorit të ri “Ballkani Perëndimor”

Bullgaria shprehu qartë mbështetjen e saj për përfshirjen e Korridorit Pan-Europian № 8 Sofje-Shkup-Durrës në korridorin e ri të propozuar të transportit evropian “Ballkani Perëndimor”. Kjo ndodhi gjatë rishikimit të rrjetit të transportit..

botuar më 22-07-01 12.12.MD

Zero TVSH për bukën dhe miellin, vendosi përfundimisht parlamenti

0 për qind Tatim mbi Vlerën e Shtuar për bukën dhe miellin deri në korrik të vitit të ardhshëm – ky është vendimi përfundimtar i Kuvendit Popullor përmes përditësimit të buxhetit të shtetit. U hodh poshtë propozimi për uljen e TVSH-së për vajin,..

botuar më 22-06-29 3.01.MD