Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Medalje të arta për Bullgarinë nga Olimpiada Evropiane në Shkenca Eksperimentale

Foto: Ministria e Arsimit dhe e Shkencës

Nxënësit në klasat e 10-ta dhe të 11-ta në Gjimnazin Kombëtar të Shkencave Natyrore dhe Matematikës dhe në Gjimnazin Matematikor të Sofjes fituan tri medalje të arta në Olimpiadën Evropiane të Shkencave Eksperimentale në Hradec Králové, Republika Çeke. Nxënësit e klasës së dhjetë nga Shkolla e Mesme Matematikore e Sofjes fituan gjithashtu tri medalje bronzi. Në renditjen ekipore, Bullgaria zuri vendin e tretë, sipas Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës.

Olimpiada Evropiane në Shkenca Eksperimentale është pasardhëse e Olimpiadës së Bashkimit Evropian në Shkencat e Natyrës. Më shumë se 40 ekipe nga 20 vende morën pjesë në garën e sivjetshme.


Më shumë nga rubrika

Qyteti Velingarad shënon festën e tij me një program të pasur kulturor

Më 2 korrik, me kremtimin solemn të Ditës së Velingradit, do të hapet për herë të 49-të Festivali i Kulturës në Velingrad. Festimi fillon në orën 09:00 me një liturgji të shenjtë hyjnore në kishën "Fjetja e Hyjlindëses", pas së cilës do të hapet..

botuar më 22-07-02 6.15.PD

Qytetarët protestojnë para Presidencës

Përpara hyrjes së Presidencës, ku është vendosur një kordon policor, qytetarët protestuan kundër dorëzimit të mandatit për formimin e qeverisë nga Asen Vasilev, bashkëkryetar i “Po e vazhdojmë ndryshimin”. Përfaqësuesit e partisë hynë në institucionin..

botuar më 22-07-01 7.28.MD
MPJ

Ministria e Jashtme kërkon që Ambasada Ruse të tërheqë notën e saj

Sot, më 1 korrik 2022, para mesditës, me insistimin e palës ruse, në Ministrinë tonë të Jashtme u mbajt një takim mes Ministres së Punëve të Jashtme Teodora Gençovska dhe Ambasadores së Jashtëzakonshme dhe Fuqiplotë të Federatës Ruse Eleonora..

rinovuar më 22-07-01 7.16.MD