Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria në fotografi

Mozaikët e Filipopollit të vjetër

Plovdiv ose Filippopoll, siç quhej në Antikitet, është një nga qytetet më të vjetra të banuara vazhdimisht në Evropë.

I themeluar nga Filipi II (babai i Aleksandërit të Madh), qyteti u bë shpejt një nga më të bukurit në të gjithë Trakinë, siç dëshmojnë jo vetëm autorët antikë, por edhe gjurmët e shumta arkitekturore të lënë nga banorët e tij.

Deri më sot zbulohen fragmente të dekorimeve të ndërtesave antike dhe mozaikëve të tyre - qilimat prej guri të Antikitetit. Të paraqitura në mënyrë tërheqëse, ato kontribuojnë që Plovdivi të jetë ende një nga qytetet më të bukura në vendin tonë.

Le të shijojmë elegancën e mozaikëve të vjetër nga bazilikat e krishtera të Filipopollit:

Teksti dhe fotot: Vlladimir Vlladimirov

Më shumë nga rubrika

Eko-shtegu i Vazovit- një ofertë tërheqëse për fundjavën

Eko-shtegu i Vazovit është një rrugë e përshtatshme verore për të gjithë adhuruesit e maleve dhe pamjeve të lë pa frymë. Ndodhet rreth 50 km larg Sofjes në Grykën e Iskërit. Shtegu të çon edhe në ujëvarën Skaklja - një nga kuriozitetet më..

botuar më 22-06-24 9.00.MD

Një shëtitje në parkun bregdetar të Burgasit

Kopshti i Detit në Burgas është një vend i preferuar për pushim dhe argëtim të banorëve dhe mysafirëve të qytetit bregdetar të Detit të Zi dhe një nga kryeveprat e artit të parkut në vendin tonë, i krijuar në fillim të shekullit të kaluar...

botuar më 22-06-14 10.19.PD

142 vjet leva bullgare

Me Ditë të Dyerve të Hapura Banka Kombëtare Bullgare (BNB) shënoi 142 vjet nga krijimi i levës bullgare. Vizitorët patën mundësinë të shikojnë sallën e Këshillit Drejtues, në të cilën merrnin disa nga vendimet më të rëndësishme në..

botuar më 22-06-06 4.09.MD