Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Thirrje për të rikthyer mbajtjen e maskave në transport dhe spitale

Dr. Aleksandër Simidçiev
Foto: BGNES

Në baza dy javore, incidenca e Covid-19 në vend u rrit në 82.5 persona për 100 mijë banorë, njoftoi Qendra Kombëtare për Sëmundjet Infektive dhe Parazitare. Rajonet e Varnës, Burgasit dhe qytetit të Sofjes janë në zonën e verdhë për nga sëmundshmëria. Pjesa tjetër mbetet në zonën e gjelbër. Sipas treguesit të zënies së shtretërve spitalorë për trajtimin e pacientëve me koronavirus, të gjitha rajonet janë në fazën më të ulët – zero.

Për shkak të rasteve në rritje të infeksionit, Ministri i Shëndetësisë të rikthejë mbajtjen e detyrueshme të maskave në spitale dhe në transportin publik. Kjo duhet të bëhet të paktën në zonat për të cilat ekziston kodi i verdhë. Për këtë bëri thirrje para NOVA NEWS Dr. Aleksandër Simidçiev, deputet nga "Bullgaria Demokratike".

Më shumë nga rubrika

Bullgaria u kthye në zonën më të ulët të sëmundshmërisë së Covid

Sipas të dhënave të Qendrës Kombëtare të Sëmundjeve Infektive dhe Parazitare, shkalla dyjavore e incidencës së Covid është në rënie. E gjithë harta е treguesve të pandemisë është kthyer në zonën e gjelbër. Incidenca dy-javore ra nën 300 pacientë..

botuar më 22-08-11 1.48.MD

Drithërat e Ukrainës nuk do të shiten si drithëra bullgare

Nuk ka rrezik që drithi ukrainas të shitet si bullgar, sepse duhet të ketë një certifikatë prejardhjeje, tha për BNR Ministri i Bujqësisë Javor Geçev. Ai është kundër ndërhyrjes së shtetit në blerjen e prodhimit bujqësor, sepse çmimet janë..

botuar më 22-08-11 12.12.MD

Shteti dëshiron të negociojë me “Llukoill” për uljen e çmimeve të karburantit

Ministria e Energjetikës do të propozojë që qeveria të lëshojë një kredi prej 400 milionë euro për kompaninë shtetërore “Bullgargaz”, tha për BNT ministri përkatës Rosen Hristov. Synimi është që “Bullgargaz” të dalë në treg për financimin publik..

botuar më 22-08-11 11.18.PD