Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Një prodhues i fenerëve po zgjeron bazën e tij në Plovdiv

Foto: odelo.de

Një kompani turke, prodhuese e fenerëve për disa prej markave më të famshme të makinave në botë, investoi 10 milionë euro në fabrikën e saj të re, të dytë në qytetin Plovdiv. 4 milionë nga shuma janë të ndarë për blerjen e makinerive në të. Zona e re e prodhimit, e vendosur në 12 000 metra katrorë, ndodhet pranë një prej arterieve kryesore rrugore afër qytetit – rrugës drejt qytetit Asenovgrad. Qëllimi është që në fabrikë të prodhohen fenerë vetëm për vetura të reja, pasi që deri më tani u prodhuan së bashku me pjesë këmbimi. Investimi i grupit turk është pjesë e projektit të tij afatgjatë për të investuar 40 milionë euro deri në vitin 2023. Historia e kompanisë në vendin tonë filloi në vitin 2019, kur hapi një qendër zhvillimi në Sofje dhe fabrikën e saj të parë në Zonën Ekonomike Trakia.

Përpilues: Joan Kolev

Përgatiti në shqip: Svetllana DimitrovaMë shumë nga rubrika

Indeksi i çmimeve të prodhimit u rrit me 8.7 për qind për muajin

Indeksi i përgjithshëm i çmimeve të prodhimit u rrit me 8.7 për qind në gusht 2022 krahasuar me muajin e mëparshëm, tregojnë të dhënat e Institutit Kombëtar të Statistikave. Një rritje e konsiderueshme u regjistrua në prodhimin dhe shpërndarjen e..

botuar më 22-09-30 7.02.MD

BERZH rriti parashikimin e saj për rritjen ekonomike të Bullgarisë

Produkti i Brendshëm Bruto i Bullgarisë do të rritet me 3% në vitin 2022, parashikon Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) në raportin e saj ekonomik rajonal të shtatorit, të publikuar sot, raporton BTA. Për shkak të ecurisë solide të..

botuar më 22-09-28 5.24.MD

Bum i importit të makinave elektrike dhe hibride në vendin tonë

Ata janë pazhurmë, komod, miqësor me mjedisin dhe ekonomik. Deri në çfarë mase stimujt e bullgarëve për të blerë një makinë elektrike burojnë nga dëshira për të mbrojtur mjedisin ose janë më tepër financiare, nuk është e qartë. Por një gjë është e..

botuar më 22-09-28 7.15.PD