Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Shkollat bullgare të arsimit të lartë i bashkohen aleancës “Universitetet Evropiane”

Universiteti i Mjekësisë në Sofje
Foto: wikiwand.com

Universiteti i Mjekësisë në Sofje dhe Universiteti Bujqësor në Plovdiv iu bashkuan konsorciumit nga nisma “Universitetet Evropiane”. Komisioni Evropian miratoi edhe 4 aleanca të tjera, dy prej të cilave përfshijnë institucionet bullgare të arsimit të lartë. Bashkë me to, tashmë 7 universitete bullgare janë partnerë të plotëvlefshëm në nismë.

Universiteti i Mjekësisë është pjesë e konsorciumit INGENIUM, i cili përfshin 9 shkolla të larta evropiane. Universiteti Agrar i Plovdivit iu bashkua UNIgreen, së bashku me 7 partnerë të tjerë.

Në rrjetin “Universitetet Evropiane” janë 44 konsorciume. Në to marrin pjesë 340 shkolla të larta nga 31 shtete. Bashkëpunimi i tyre pritet të rrisë nivelin e kërkimit shkencor dhe të lehtësojë mësimdhënien e aftësive integrale dhe njohurive komplekse. Secila prej konsorciumeve për 4 vjet do të marrë 14.4 milionë euro në kuadër të programit Erasmus+.


Më shumë nga rubrika

Është miratuar një projekt-marrëveshje e sigurimeve shoqërore midis Bullgarisë dhe Shqipërisë

Qeveria miratoi një projekt-marrëveshje për sigurimet shoqërore midis Bullgarisë dhe Shqipërisë. Projektmarrëveshja ndërkombëtare rregullon sigurimin në punë në të dyja vendet, si dhe procedurën e dhënies dhe pagesës së përfitimeve për sëmundje dhe..

botuar më 22-09-28 6.16.MD

U dekorua iniciativa “Lumenjtë e Sofjes” për ruajtjen e trashëgimisë kulturore evropiane

Në një ceremoni në Pragë u dekoruan fituesit e konkursit për Çmimet e Trashëgimisë Evropiane - 2022. Në mesin e 5 fituesve të Çmimit të Madh të “Europa Nostra” është edhe nisma bullgare “Lumenjtë e Sofjes”. Projekti fiton në kategorinë e..

botuar më 22-09-27 3.04.MD

Bullgarët punojnë jashtë orarit, por mbeten më të varfrit në Evropë për shkak të pagave të ulëta

Sindikata më e madhe në Bullgari – Konfederata e Sindikatave të Pavarura (KNSB), anëtarët e së cilës numërojnë rreth 300 mijë persona, mobilizoi forcat dhe nisi një fushatë proteste duke kërkuar që shteti të përditësojë buxhetin me 70 milionë euro...

botuar më 22-09-27 7.15.PD