Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Një autostradë e re do të përmirësojë lidhjen me Maqedoninë e Veriut

Foto: BGNES

Agjencia “Infrastruktura Rrugore” shpalli një prokurim publik për projektin për ndërtimin e autostradës “Gjueshevo – Dupnica”. Itinerari do të ofrojë një lidhje komode ndërmjet Korridorit të Transportit Trans-Evropian "Orient/Mesdhetar Lindor", përgjatë të cilit kalon autostrada "Struma" dhe kufirit me Republikën e Maqedonisë së Veriut. Seksioni është pjesë e rrjetit kryesor TEN-T. Autostrada pritet të jetë rreth 62 km.gjatë. Informacioni është nga korrespondenti i BNR në Kjustendill Kirill Fallin.

Më shumë nga rubrika

Ekspertët kanë kërkuar dënime më të ashpra për shkelësit në rrugë

2072 persona kanë vdekur në rrugët e Bullgarisë që nga viti 2019, u njoftua në një forum në Sofje të organizuar nga organizata joqeveritare Instituti për Sigurinë Rrugore. "Bullgarët po vdesin, më shumë se në një konflikt ushtarak. Unë e di..

botuar më 22-11-24 6.49.MD

Ministria e Punëve të Jashtme i dorëzon notë proteste ambasadorit të Republikës së Maqedonisë së Veriut

Ministria e Punëve të Jashtme dënon kategorikisht të shtënat në klubin bullgar “Car Boris III” më 23 nëntor 2022 në Ohër. Ky akt kriminal është sulmi i tretë kundër Klubit “Mbreti Boris III” në më pak se dy muaj, thuhet në njoftimin e Ministrisë..

rinovuar më 22-11-24 4.02.MD

Prezantimi i prodhuesve bullgarë në ekspozitat ndërkombëtare është një mundësi e mirë për tregun tonë

Shumë nga prodhuesit bujqësorë nuk kanë mundësi të ndajnë burimet e nevojshme për promovimin e produkteve të tyre, prandaj është e nevojshme që shteti të mbështesë pjesëmarrjen e tyre në ekspozita ndërkombëtare.Në një takim pune me bio-prodhuesit..

botuar më 22-11-24 3.06.MD