Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Nuk pritet tejkalim i të ardhurave buxhetore deri në fund të vitit 2022

Rosica Vellkova
Foto: BGNES

E vetmja mënyrë për të financuar shpenzimet e jashtëzakonshme deri në fund të vitit është kursimi, pasi nuk pritet tejkalim i të ardhurave buxhetore. Ministrja e Financave Rosica Vellkova u tha gazetarëve se teprica e të hyrave në buxhet nga mesi i vitit dhe nivelet e ulëta të shpenzimeve kapitale për periudhën janë suficit i përkohshëm, ndërsa shpenzimet kapitale janë kryesisht nga fondet e BE-së, transmetoi BTA.

Sipas Vellkovës, do të ketë kursime nga shpenzimet kapitale, por ato do të jenë të pakta, po presin edhe rreth 35 milionë euro shpenzime të paparashikuara - për zgjedhjet e ardhshme dhe për strehimin e refugjatëve ukrainas.

Në vitin 2022, rritja e PBB-së do të jetë 2.9 për qind, dhe vitin e ardhshëm - 2.2 për qind.

Nga 5.2 miliardë eurot e votuara në parlament për borxhin publik, deri më tani janë tërhequr 900 milionë euro. Sipas programit të përditësuar fiskal, deficiti për vitin 2022 do të jetë 4.1 për qind e PBB-së së vlerësuar dhe për sektorin “Qeverisja Shtetërore” deficiti është 6 për qind e PBB-së. Për vitin 2023, parashikimi është për një deficit prej 6,8 për qind të PBB-së për programin e përditësuar fiskal dhe për një deficit prej 6,4 për qind për sektorin “Qeverisja Shtetërore”, theksoi Rositsa Vellkova.

Më shumë nga rubrika

Një kompani prijëse automobilistike hap vende pune për 100 inxhinierë bullgarë

Një qendër e re kërkimi dhe zhvillimi për Evropën, e një kompanie japoneze lider në industrinë e automobilave, hapi dyert në Sofje. Kompania është prodhuese e pajisjeve elektronike për makina me më shumë se 300 filiale në mbi 40 vende dhe po..

rinovuar më 22-12-02 6.43.MD

Banka Kombëtare Bullgare rriti normën bazë të interesit në 1.3 për qind

Sektori bankar bullgar është i qëndrueshëm, hyrja e vendit në Eurozonë është një katalizator makroekonomik dhe politik që nuk duhet të humbasë, tha Dimitër Raev, guvernator i Bankës Kombëtare Bullgare – BNB para konferencës “Bankat dhe biznesi në..

botuar më 22-12-01 11.52.PD

Shkëmbimi ekonomik midis Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut do të rritet me ¼ në vitin 2022

Në fillim të dhjetorit në Shkup do të mbahet një forum bullgaro-maqedonas i biznesit. Në vitin 2022, tregtia dypalëshe pritet të kalojë 1 miliard euro, krahasuar me 747 milionë euro në vitin 2021. Vetëm për 8 muajt e parë të 2022, xhiroja është tashmë..

botuar më 22-11-29 12.35.MD