Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2024 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Ministria e Turizmit dhe Radio Bullgaria do të promovojnë së bashku bukuritë e Bullgarisë

Milen Mitev dhe Ilin Dimitrov
Foto: BNR

Ministria e Turizmit po punon për krijimin e hartës digjitale që do të tregojë bukuritë e Bullgarisë. Këtë e tha për Televizionin Kombëtar Bullgar ministri i turizmit, Ilin Dimitrov. Ideja u propozua nga Drejtori i Përgjithshëm i Radios Kombëtare Bullgare, Milen Mitev, dhe është se kur një turist hyn në Bullgari, të marrë një SMS me një lidhje përmes së cilës mund të mësojë për të gjitha shërbimet që ofron vendi ynë në turizëm. Nëpërmjet lidhjes, ai do të ketë akses në hartën e Bullgarisë me të gjitha itineraret dhe fenomenet, opsionet për blerjen e biletave online, filma të bukur të përgatitur nga ciceronë turistikë, tregjet e fermerëve, itineraret e verërave, akomodimi dhe ushqimi i mirë. Informacioni do të përkthehet në disa gjuhë. Ilin Dimitrov theksoi se ministria punon në mënyrë aktive me BNR - Radio Bullgaria në video dhe audio podkaste në 11 gjuhë, qëllimi i të cilave është edhe të tregojë bukuritë e vendit tonë. “Ne jemi një vend i bukur dhe duhet të tregojmë atë që kemi”, theksoi ministri.