Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Në Varna zhvillohet një konkurs për startup-et

Foto: RAPIV

Një konkurs startup agro-ushqimor u jep disa prej sipërmarrëseve femra më të talentuara mundësinë për të prezantuar projektet e tyre dhe për të marrë mbështetje për të zhvilluar më tej idetë e tyre. Konkursiorganizohet nga Agjencia Rajonale për Sipërmarrje dhe Inovacion - Varna me mbështetjen financiare të Empowering Women in Agrifood - EWA Bulgaria dhe Institutit Evropian për Inovacion dhe Teknologji në Ushqim - EIT Food, organ i Bashkimit Evropian.

Në konkurs do të marrin pjesë 10 femra nga programi EWA Bulgaria 2022, të cilat do të konkurrojnë në të ashtuquajturat "pitching". Secila prej tyre do të ketë 7 minuta për të bindur jurinë dhe audiencën për potencialin e nismës së tyre dhe 7 minuta të tjera për t'iu përgjigjur të gjitha pyetjeve të bëra.

Projektet do të vlerësohen nga një juri e dalluar në prani të publikut, të ftuarve specialë, investitorëve dhe mediave.

Çmimi i madh është në vlerë prej 10.000 euro, ndërsa për vendin e dytë parashikohen 5 000 euro.

Përgatiti në shqip: Vesella Mançeva

Më shumë nga rubrika

Një kompani austriake po zgjeron prodhimin e saj me një fabrikë të re në Asenovgrad

Një nga prodhuesit më të mëdhenj austriak të pajisjeve të skive në botë, i vendosur në Çepellare(Bullgari Jugore), do të ndërtojë një fabrikë të re në Bullgari. Prodhimi i ri pritet të nisë këtë vit në Asenovgrad, i cili ndodhet jo shumë larg..

botuar më 23-01-29 8.10.PD

Brenda një viti, inflacioni i afroi çmimet në Bullgari me çmimet mesatare evropiane

Shpenzimet e familjeve bullgare janë rritur në mënyrë dramatike. Në një vit, shuma e mirëmbajtjes për një familje 3 anëtarësh është rritur me 366 leva dhe të ardhurat mujore neto të nevojshme arrijnë në 2432 leva. Tani, krahasuar me vitin 2021,..

botuar më 23-01-28 12.25.MD

OKB-ja pret një ngadalësim të rritjes së ekonomisë bullgare në vitin 2023

Lufta në Ukrainë po e vë në provë ekonominë botërore dhe ekspertët e OKB-së po parashikojnë për vitin 2023 rritjen më të ngadaltë në dekadën e fundit. Për Bullgarinë, rritja parashikohet të ngadalësohet nga 3 për qind e pritur në 2022 në 1.5 për..

botuar më 23-01-26 12.26.MD