Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Gjetja e një pune në Bullgari përmes “Kartës Blu” lehtësohet

Foto: www.europarl.europa.eu

Projekti i fundit i miratuar nga parlamenti për këtë vit janë ndryshimet në Ligjin për Migracionin e Punës, të cilat lehtësojnë mundësitë për punësimin e të huajve me kualifikim të lartë në vendin tonë përmes të ashtuquajturës “Kartë blu”. Kundër tyre u shpallën vetëm “Vëzrazhdane” dhe DPS.

“Vëzrazhdane” filloi të flasë për një kërcënim për sigurinë kombëtare për shkak të heqjes së kërkesës që të huajt që aplikojnë për punë të kontrollohen nga Agjencia Shtetërore e Sigurisë Kombëtare dhe Ministria e Brendshme dhe uljen e çmimit të punës së punëtorëve bullgarë. DPS pa një përsëritje të rastit të shtetësisë së komprometuar investuese dhe zëvendësimit të vizave të arta me libreza të arta punësimi. PP-ja u përgjigj se rezistenca ndaj ligjit është rezistencë ndaj rritjes sonë ekonomike.


Më shumë nga rubrika

Kompania shtetërore e qumështit po zgjeron tregun e saj me çmime të ulëta

Produktet e kompanisë së qumështit “LB Bulgaricum” hyjnë në rrjetin tregtar të Bashkimit Qendror të Kooperativës në të gjithë vendin dhe do të ofrohen me çmime të përhershme të ulëta. Marrëveshja për këtë u arrit sot ndërmjet kompanisë shtetërore dhe..

botuar më 23-03-30 5.27.MD

Sipas Komisionit Evropian, rinegocimi zyrtar i Planit të Rimëkëmbjes ende nuk është kërkuar

Edhe nëse Bullgaria arrin të rinegociojë Planin e saj të Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë, objektivat e arritjes së neutralitetit klimatik duhet të mbeten në të, njoftuan nga Komisioni Evropian për BNR. Kjo do të thotë se Sofja duhet të ndajë të..

botuar më 23-03-29 3.36.MD

Ekonomisti Stojan Pançev: Taksa mbi fitimin e tepërt është më tepër një ide ekzotike

Ministria e Financave miratoi një koncept të projektligjit të buxhetit të shtetit për vitin 2023, sipas të cilit një deficit prej 3 për qind do të arrihet nëpërmjet rritjes së disa prej normave tatimore, eliminimit të TVSH-së preferenciale nga mesi..

botuar më 23-03-28 3.51.MD