Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Popullsia e Bullgarisë po shkrihet me 50 000 njerëz çdo vit

Foto: BTA

Në një forum diskutimi mbi krizën demografike, sociologu nga agjencia AFIS Jurij Asllanov njoftoi se çdo vit popullsia e Bullgarisë zvogëlohet me më shumë se 50 000 njerëz, që është e barabartë me një qytet të madh me madhësinë e një qendre rajonale. Përveç kësaj, në vitin e fundit, çdo familje bullgare ka të paktën një anëtar i cili ose është larguar përgjithmonë nga vendi ose synon ta bëjë këtë në të ardhmen e afërt, theksoi gjithashtu Asllanov. Sipas një anketimi të agjencisë, 60% e bullgarëve të anketuar besojnë se gjërat në Bullgari po zhvillohen në drejtim të gabuar dhe mbi 53% ndjejnë mosbesim në institucionet. Të dhënat tregojnë gjithashtu se 4% e fëmijëve në Bullgari nuk e frekuentojnë shkollën, 7% nuk ​​e mbarojnë arsimin fillor. Në të njëjtën kohë, 500 mijë persona janë të përjashtuar nga sistemi shëndetësor sepse nuk kanë të drejta të sigurimit shëndetësor.

Më shumë nga rubrika

Marrëdhëniet BE-Kinë në “udhëkryq”

Bashkimi Evropian po kërkon në mënyrë aktive zgjidhje për marrëdhëniet e fundit ekonomike "të mprehta" me Pekinin. Këtë e dëshmojnë vizitat në Kinë të tre komisionerëve të ndryshëm evropianë brenda dy javëve të fundit. Kina është një furnizues i..

botuar më 23-10-04 9.38.MD
Ministri Popov

Rajonet do të kenë nevojë për punëtorë edhe pas mbylljes së minierave të qymyrit

Problemi kryesor nuk është nëse njerëzit do të mbajnë vendet e tyre të punës, sepseata do të gjejnë punë, por nëse do të mbeten në rajonin me uzinat e qymyrit dhe nëse ai do të vazhdojë të zhvillohet. Nëse ata largohen nga rajoni, do të ketë..

botuar më 23-10-03 10.30.PD
Protesta në Pernik

Po vazhdojnë protestat e minatorëve dhe energjetikëve në vend

Po vazhdojnë për të katërtën ditë protestat e minatorëve dhe energjetikëve, të cilët bllokojnë rrugët dhe pikat kyçe të vendit. Të punësuarit në këtë sektor janë kundër planeve territoriale për një tranzicion të drejtë të rajoneve të qymyrit Stara..

botuar më 23-10-02 3.29.MD