Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Fillon një studim mbi zhvillimin e tregut të hidrogjenit në Bullgari

Foto: arkiv

Sipas planit REPowerEU të Komisionit Evropian për dekarbonizimin, Kompania Shtetërore “Bullgartransgaz” po fillon një studim tregu jodetyrues për të kërkuar kapacitetin e transferimit të hidrogjenit. Kompania informon të gjithë pjesëmarrësit aktualë dhe potencialë të tregut - prodhuesit, tregtarët dhe konsumatorët për mundësinë për të paraqitur parashikimet e tyre për kërkimin e kapacitetit të transferimit të hidrogjenit. Studimi do të lehtësojë planifikimin në kohë të infrastrukturës së nevojshme.

“Bullgartransgaz” planifikon të ndërtojë një infrastrukturë për transferimin e hidrogjenit të pastër dhe të përshtatë infrastrukturën ekzistuese të gazit për transferimin e përzierjeve të hidrogjen-gazit që përmbajnë deri në 10% hidrogjen.

Kompania është gjithashtu një pjesëmarrëse aktive në nismat “European Clean Hydrogen Alliance” dhe “European Hydrogen Backbone”.


Më shumë nga rubrika

Dimitër Radev

BNB rekomandon vendosjen e një buferi prej 10% në buxhetin e vitit 2024

Në vitin 2023, rritja e PBB-së në Bullgari do të jetë 1,9%, duke u ngadalësuar përgjysmë nga norma prej 3,9% në 2022. Kërkesa e brendshme dhe eksportet neto do të kontribuojnë në rritje. Inflacioni vjetor do të jetë 6.1%. Këto janë pritjet e..

botuar më 23-11-28 2.51.MD

U rrit perspektiva për vlerësimin e kreditit të Bullgarisë

Agjencia ndërkombëtare e vlerësimit S&P Global Ratings ngriti perspektivën për vlerësimin e vendit tonë në pozitive nga e qëndrueshme dhe konfirmoi vlerësimin afatgjatë dhe afatshkurtër të Bullgarisë në monedhë të huaj dhe vendase 'BBB/A-2', njofton..

botuar më 23-11-27 9.05.PD
Foto: Pixabay

“Black Friday” në Bullgari – mes mashtrimit tregtar dhe përfitimit për konsumatorin

Fushata e blerjeve të volitshme e njohur si "Black Friday" ose "E Premtja e Zezë" po fiton gjithnjë e më shumë popullaritet në Bullgari. Me planifikim dhe gjurmim të kujdesshëm të ofertave, konsumatorët mund të sigurojnë produkte me çmime të..

botuar më 23-11-24 7.25.PD