Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bibliotekat e Gjelbra" në Sofje stimulojnë leximin e librave

Foto: FB/STEAM Club

Një nga iniciativat emblematike të Bibliotekës së Kryeqytetit - fushata verore "Bibliotekat e Gjelbra" për të promovuar leximin që në fëmijërinë e hershme, për të komunikuar dhe për të tërhequr lexues të rinj, mbahet për të nëntën herë në parqet e Sofjes. Për tetë sezone, fushata “Bibliotekat e Gjelbra” ka tërhequr 60 mijë vizitorë, 7800 lexues të saporegjistruar. Ndërsa iniciativa "Merr, lexo, kthe" mblodhi gjatë 4 viteve të fundit pothuajse 4000 libra të rinj të dhuruar nga banorët e Sofjes - në kuadër të nismës, adhuruesit e librit mund të lënë librin e tyre të lexuar në shtëpitë e librave në vende të njohura në kryeqytet dhe të marrin një libër, i lënë nga një tjetër para tyre.

Më shumë nga rubrika

Foto: FB / BazarNaIzkustvata

Pazari i Artit dhe Studiove Artistike në Sofje

Gjatë fundjavës, 9 dhe 10 dhjetor, atmosfera kreative dhe bukuria takohen në pazarin e Arteve dhe Artizanatit. Mikëpritësi është Grand Hotel Sofia i kryeqytetit, ku vizitorët jo vetëm që do të mund të blejnë dhurata të bukura, por edhe të vizatojnë vetë..

botuar më 23-12-09 8.30.PD
Foto: Shkolla bullgare e së dielës

Bullgarët në Norvegji ëndërrojnë për një linjë ajrore direkte Sofje-Oslo

Norvegjia nuk është ndër vendet që tërheqin emigrantë masivë nga Bullgaria. Megjithatë, rreth 6000 shtetas të regjistruar në ambasadën bullgare në kryeqytetin norvegjez Oslo janë shtetas bullgarë. Shumica e bashkatdhetarëve tanë në Norvegji janë të..

botuar më 23-12-08 7.15.PD

BNR mbështet fushatën e WWF kundër prerjeve të paligjshme

Më shumë se ¼ e prerjeve në Bullgari, ose 1.7 milion metra kub, janë jashtë fushëveprimit të ligjit, sipas një raporti të Organizata për Mbrojtjen e Natyrës WWF. Sipas një studimi që bëhet çdo 4 vjet, prerjet e paligjshme sjellin të ardhura të..

botuar më 23-12-07 12.04.MD