Резултати : Autor Diana Cankova

Gjimnazi “Rajna Knjaginja” në qytetin Haskovo

Kriza me koronavirusin nxori nga zemrat tona virtyte si simpatia dhe mirësia

Të mësuar me jetën tonë të përditshme, me fytyrat e ngrysura, me apatinë ndaj nevojtarëve, me reagimet e nervozizmit dhe të mostolerancës, në këto ditë të sprovave gjithnjë e më shumë nxjerrim nga vetja të mirën e fshehur. Të prekur nga reportazhet për..

31.03.20 12:38 |

Do të luftojmë frikën nga koronavirusi me informacion të besueshëm

62 për qind e bullgarëve kanë frikë se mund të infektohen me COVID-19, tregojnë të dhënat e një sondazhi të asociacionit Gallup International. 58 për qind janë bullgarët të cilët besojnë në teoritë konspirative dhe kanë deklaruar se virusi është përhapur..

24.03.20 15:19 |

Nuk mjaftojnë maskat dhe dezinfektuesit në të gjithë vendin

Në kushtet e gjendjes së jashtëzakonshme dhe të masave gjithnjë e më të rrepta të imponuara nga Shtabi Operativ Kombëtar për luftimin e koronavirusit, në bashkitë e vogla ende nuk mjaftojnë maskat dhe dezinfektuesit. Për rrezikun nga infektimi për shkak..

23.03.20 15:41 |

Kisha Shën Gjergji në fshatin Oreshevec - një destinacion i shkëlqyer për turizëm pelegrinazhi

Pavarësisht dhe me një paraqitje modeste, kisha “Shën Gjergji” në fshatin Oreshevec, në rrethin e qytetit Bellogradçik, tanimë dy shekuj me radhë i jep dritë secilit që ka kaluar pragun e kishës. Nga muret dhe nga kupola e kishës fytyrat e shenjtorëve..

22.03.20 11:25 |

Kafka proto-bullgare, të përzgjatura si ato të faraonëve, ka në Muzeun e Historisë së Mjekësisë në qytetin Varna

Gjatë vitit 1858 mirëbërësja e madhe Paraskeva Nikolau i la si trashëgimi qytetit të saj të Lindjes Varna 25 mijë rubla të argjendta për “një shtëpi për vizita të të sëmurëve, të jetimëve, të njerëzve shumë të moshuar dhe të privuar nga mendja”. Në sajë..

20.03.20 13:34 |

Bozhidar Mihajllov – i riu, i cili i kthen fëmijët e bashkësisë së romëve në shkollë

Si të dalin romët nga getoja dhe të zgjedhin rrugën e arsimimit dhe të integrimit? Përgjigjen e jep një përfaqësues i ri i bashkësisë, i cili jo vetëm se qëndron mbi librat shkollorë dhe ëndërron të përfundojë studimet universitare, por dhe përpiqet t’i..

20.03.20 13:18 |

Arkivat e qytetit Pleven tregojnë kujtime pozitive nga shiritat bardhë e zi

Afro dy milionë negativa, trashëgimi nga ndërmarrja e dikurshme “Fotografia bullgare”, po qëndrojnë akoma në arkivat shtetërore. Filmat bardhë e zi kanë regjistruar momente nga jeta në Bullgarinë socialiste dhe presin që specialistët t’i nxjerrin në..

14.03.20 10:10 |

Simona Petkova – futbollistja e guxhimshme

Në qytetin e Gabrovos – qyteti i humorit, nganjëherë ka dhe histori jo shumë të gëzueshme. Si ajo e Simonës, e cila vjen nga familja e një nëne me gjashtë fëmijë – vëllezërit dhe motrat e Simonës. Vajza gjithmonë ka ëndërruar të luajë futboll para..

10.03.20 13:15 |

Dy në çdo tre bullgarë vuajnë nga mbipesha

Stres, mossuksese, mbingarkesë. Nuk ka njeri  i cili të mos ta shtrijë dorën drejt  antidotit që është kudo rreth nesh - ushqimet e shijshme, por njëkohësisht mjaft të dëmshme. Mirëpo, kjo ndjenjë lumturie nga ushqimi i shijshëm jo vetëm që e zmadhon..

04.03.20 13:07 |

Kampionet botërore nga grupi i mazhoreteve “Misteri”

Në qoftë se një njeri i vetëm e prek shpirtin tënd, ai ndez nxehtësinë e cila të kthen nga ëndërrues në krijues. Pikërisht kjo ka rastisur me rreth 20 vajzat në qytetin e tyre të lindjes Pazarxhik. Një ditë në jetën e tyre hyri një trajnere – ajo ndezi..

28.02.20 12:40 |