годишно отчетно събрание на народно читалище село Долна Кремена

Народно читалище в Долна Кремена проведе годишно -отчетно събрание

Народно читалище "Просвета 1897" Долна Кремена проведе отложеното с два месеца поради пандемията годишно отчетно събрание при спазване на противоепидемичните мерки и в присъствието само на толкова членове, необходими за кворум. Събранието бе..

публикувано на 31.05.20 в 15:00
Кметът на община Враца Калин Каменов на Милин камък

Българи се поклониха пред паметта на Ботев и четата му на връх Милин камък

На паметното историческо място, на връх Милин камък,кметът на община Враца Калин Каменов поднесе цветя пред паметника на загиналите ботеви четници и се преклони пред героизма и родолюбието на Христо Ботев и борците за свободата на България. Своята..

публикувано на 31.05.20 в 13:27
ръчно изработени бижута

Читалището в Хърлец дарява пари на болницата в Козлодуй

Над 200 лв е дарило НЧ "Никола Йонков Вапцаров" село Хърлец на болницата в град Козлодуй от организиран благотворителен онлайн базар.  В началото на пандемията, когато читалището спира работа и затваря врати, работещите решават да изработват различни..

публикувано на 31.05.20 в 13:15

31 май - Световен ден без тютюнопушене

31 май е световен  ден без тютюнопушене , отбелязва се по инициатива на Световната здравна организация. На този ден се обръща внимание на рисковете за здравето, свързани с употребата на тютюн и се апелира към намаляване и спиране на пушенето. Какво..

публикувано на 31.05.20 в 13:05

Специална награда за третокласници от Берковица

Специална награда „Творчески плам“ в Детски творчески конкурс „Моята азбука“ на Издателска къща "Жуана 98" бе присъдена на  III Б клас на 1 ОУ „Никола Йонков Вапцаров“ - Берковица . Наградата е за  колективната електронна книга, създадена от..

публикувано на 31.05.20 в 12:05

Жители на Дунавци излязоха на международния път Е 79 на протест срещу свинеферма

Жители на град Дунавци блокираха за половин час международния път Е 79 край Видин . Протестът им е срещу свинеферма, която според тях замърсява района. Обектът е само на седем метра и половина от регулацията на града и  според..

публикувано на 31.05.20 в 12:00

1 нов случай на COVID-19 в област Видин, 7 излекувани

 Още 7 лица от област Видин са излекувани от COVID-19, всички те са от община Кула и са били на домашно лечение  - по данни на РЗИ - Видин след обработка на получени от Националната референтна лаборатория протоколи За последното денонощие има регистриран..

публикувано на 31.05.20 в 10:24
Градски духов оркестър - Видин

Градският духов оркестър във Видин се подготвя за изяви на открито

31 май е обявен за празник на военните духови оркестри. Годишнината е във връзка с обявяването на марша "Велик е нашият войник" за химн на Българската армия. В Градския духов оркестър във Видин свирят 14 музиканти, техен диригент е Диляна Цанкова, която..

публикувано на 31.05.20 в 09:50

Ботев отстъпи с 0:2 от ЦСКА

Ботев отстъпи с 0:2 от ЦСКА при гостуването си в контрола в София. Домакините спечелиха срещата след късни голове в последните 15-ина минути. Първо Томи Юрич откри от дузпа, отсъдена за нарушение на Петко Ганев срещу Ахмед Ахмедов, като при..

публикувано на 31.05.20 в 09:05
Петьо Попов от Козлодуй

Туристът от Козлодуй продължава по стъпкита на Ботевата чета

Село Баница- местността Речка е днешният маршрут, който ще измине по стъпките на Ботевата чета туристът от Козлодуй Петьо Попов. Към него са се присъидинили още трима приятели - казва Петьо Попов:  "Вече не съм сам, двама -трима приятели..

публикувано на 31.05.20 в 08:40