Засилен интерес към санирането на жилищни сгради отчетоха във Видин

Голям интерес към програмата за мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради, отчетоха от Областен информационен център - Видин (ОИЦ - Видин) . Интерес имаше и в малките общини, обясни Мариела Савкова ,   управител на ОИЦ:..

публикувано на 05.12.23 в 15:47

Очаква се удължаване на срока за ремонт на пешеходната зона във Видин

Срокът за ремонт на пешеходната зона във Видин между Младежкия дом и спортната зала вероятно ще бъде удължен до средата на следващата година, обяви кметът Цветан Ценков. Той допълни, че информацията е от среща на кметове с министъра на регионалното..

публикувано на 05.12.23 в 15:30

Грейна коледната елха в Кула

Децата от пети клас при СУ „Васил Левски“ в Кула , с ръководител Светлана Стоянова, помогнаха на кмета на града Владимир Владимиров да запали 10-метровата коледна елха на централния площад.  “Пожелавам на всички да бъдат здрави,..

публикувано на 05.12.23 в 13:40

Във видинска детска градина раздават добрини

За трета поредна година видинската Детска градина "Синчец" провежда инициативата "Седмица на доброто" . И тази година в продължение на седмица, персоналът на учебното заведение ще носи специално направени баджове с надпис "Направи добро - подари..

публикувано на 05.12.23 в 12:24
Кметът на община Видин Цветан Ценков (в средата) съобщи новината по време на пресконференция вчера заради несъстоялото се заседание на Общинския съвет.

Кметът на Видин с отворено писмо до институции заради действията на областния управител

Кметът на Видин Цветан Ценков адресира отворено писмо до премиера Николай Денков, Представителството на Европейската комисия в България и Националното сдружение на общините в Република България, в което изразява възмущение възмущение от действията на..

публикувано на 05.12.23 в 12:01

Шофьор нанесе побой на служител на пожарната в Монтана

Досъдебно производство за нанасяне на телесна повреда на служител на дирекцията за пожарна безопасност и защита на населението в Монтана е образувано, след като водач на товарен автомобил му нанесъл удар с юмрук. Инцидентът е станал в село Замфирово ,..

публикувано на 05.12.23 в 11:30

711 пътни инцидента са станали във Врачанско за 11 месеца

Общо 20 души са загинали, а 243-има са били тежко или леко ранени по пътищата във Врачанско от началото на годината. Според анализ на Областната дирекция на МВР, през първите 11 месеца на годината са станали 711 пътнотранспортни произшествия (ПТП)...

публикувано на 05.12.23 в 11:01

Коледните светлини спряха уличните по част от "Търговска" във Видин

Част от осветлението по видинската улица "Търговска" , в участъка на карето до "Валентина", не работи. Това сигнализираха търговци и уточниха, че аварията е възникнала, след като преди дни работници на Община Видин монтирали коледните светлини...

публикувано на 05.12.23 в 09:53

Богата празнична програма подготвят в Моравица

От съвместната работа между кметството и читалището във второто по големина в община Мездра село Моравица в последните години се родиха и реализираха много идеи, които разнообразиха живота в селото. Доказателство за това е богатата празнична програма през..

публикувано на 05.12.23 в 08:40

Представят "Самодивски сън" във Видин

Спектакълът "Самодивски сън" , който е част от програмата на Общината за коледните празници, ще бъде представен тази вечер в салона на драматичния театър във Видин.   Спектакълът е комбинация от танцово, драматично и магично изкуство, каза..

публикувано на 05.12.23 в 08:10