Общински съветници подариха национални знамена на училищата в Монтана

В навечерието на 3 март Общински съвет – Монтана подари национални знамена на 14-те училища в града. По идея на група съветници те трябва да бъдат поставени във физкултурните салони.  Националният трибагреник вече се вее в салона на седмо училище..

публикувано на 01.03.24 в 16:00

Нередовни са доставките на инсулинови лекарства за аптеките във Видин

Има нередовност при доставките на инсулинови лекарства в аптечната мрежа във Видин . Хронично болните пациенти, които имат нужда от инсулин, засега успяват да бъдат покрити от повечето аптеки, каза за Радио ВИДИН председателят на регионалната колегия..

публикувано на 01.03.24 в 15:35

Деца поднесоха изненада на общински служители в Кула

На 1 март възпитаниците на Детска градина "Звънче" в Кула  изненадаха общинската администрация в града. С ръчно изработени мартеници децата закичиха кмета на общината Владимир Владимиров, по традиция изнесоха и празнична програма  с песни и..

публикувано на 01.03.24 в 14:33

Във Видин отбелязаха Баба Марта и деня на самодееца

С тематичен кът във Видин отбелязаха Баба Марта и деня на самодееца. Част от пространството на площад "Бдинци" бе украсено в бяло и червено. Първите посетители бяха малките възпитаници от Детска градина "Желязко Попниколов" в града. След като се..

публикувано на 01.03.24 в 12:06

Тежка катастрофа в Монтанско спря движението по път Е-79, има обходен маршрут

Тежка катастрофа между тир и лек автомобил е станала на главен път Е-79 в района на монтанското село Смоляновци . Движението е затворено в двете посоки. Преминаването на всички автомобили се осъществява по обходния маршрут: Монтана - Славотин -..

обновено на 01.03.24 в 11:42

Седмокласниците от видинската математическа гимназия грабнаха всички места в състезанието "Калин Танчев"

Десет седмокласници от ППМГ "Екзарх Антим Първи" във Видин се класираха в Регионалното състезание по математика и история "Калин Танчев", организирано от "Лайънс клуб" - Видин. Всички те получиха грамоти и награди от президента на "Лайънс клуб" Иван..

публикувано на 01.03.24 в 11:00

Баби от село Крапчене спечелиха конкурс "Най-хубавата мартеница за моето внуче"

Баби от Народно читалище „Пробуда 1928“ в село Крапчене спечелиха конкурс за мартеници в Монтана. В Монтана наградиха баби, направили мартеници за внуците си. Конкурсът "Най-хубавата мартеница за моето внуче" е организиран от Регионалния..

публикувано на 01.03.24 в 10:46
Цветан Стойчков, заместник – кмет „ Устройство на територията“ в Община Враца

Напредва ремонтът на две детски градини във Враца

Напредват дейностите по обновяването и внедряването на мерки за енергийна ефективност в базите на две детски градини във Враца - “Радост” и “Слънце” . Към момента е подменена дограмата и се работи по външната изолация, съобщи ресорният..

публикувано на 01.03.24 в 10:05

"Баба Марта тръгнала, в Кула се спънала"

Кула осъмна по-шарена и по-цветна за 1 март . Инициативата е под мотото "Баба Марта тръгнала, в Кула се спънала". Доброволци от  сдружение "Северозапазване"  и тази година украсиха в червено и бяло дървета в центъра на Кула за Баба..

публикувано на 01.03.24 в 10:01

Честита Баба Марта!

На 1 март отбелязваме празника Баба Марта и си разменяме мартеници с пожелание за здраве и дълголетие.  Баба Марта е образ от българския фолклор, а празникът води началото си от езическата история на Балканите.  Мартениците са предвестници на пролетта...

публикувано на 01.03.24 в 08:05