Жител на мездренско село облагородява населеното място с доброволен труд

В село Ослен Криводол живее работлив човек, който дава сърце и душа за хората, без да търси отплата или финансово възнаграждение.  За него най-голямата награда е радостта в очите на децата, които играят на детската площадка или благодарността на..

публикувано на 18.03.24 в 17:15
Предложението беше гласувано от Общинския съвет във Видин.

Предлагат Община Видин да изтегли нов кредит

Започване на процедура за поемане на нов дългосрочен общински дълг одобриха мнозинството от общинските съветници във Видин . Против предложението се обявиха от групата на ГЕРБ, като позицията изрази общинският съветник Валери Димитров : "В бюджета..

публикувано на 18.03.24 в 16:13

Ослен Криводол отбеляза Световния ден на рециклирането

Жителите на Ослен Криводол се включват в днешния Световен ден на рециклирането. За втора поредна година кметството и Народно читалище "Развитие 2022" в  мездренското село  участват в надпреварата за "Еко отговорна община на България за 2024 година",..

публикувано на 18.03.24 в 15:35

Подновяват част от музейния реквизит в Музеен комплекс – Берковица

Екипът на комплекса спечели финансиране с проект "Осъвременяване на част от музейния реквизит в постоянните експозиции на обектите на Музеен комплекс - Берковица " по обявена конкурсна сесия на Министерство на културата през месец декември 2023 година. С..

публикувано на 18.03.24 в 11:55
Кирил Кирилов

Кирил Кирилов е новият директор на драматичния театър във Видин

Кирил Кирилов е новият директор на Общински драматичен театър „Владимир Трандафилов“ - Видин , съобщават от културната институция. Той заема поста след спечелен конкурс, обявен от Община Видин.  Актьорът и режисьор Кирил Кирилов завършва..

публикувано на 18.03.24 в 11:33

Районните съдилища във Враца с отчет за миналата година

На територията на Врачански съдебен окръг работят пет районни съдилища в градовете Враца, Бяла Слатина, Козлодуй, Мездра и Оряхово.  През годината правосъдие в тях са осъществявали 33 районни съдии.  През 2023г. в районните съдилища от съдебния район на..

публикувано на 18.03.24 в 08:35

Безплатни прегледи за туберкулоза в Монтана

От днес до петък в областната болница в Монтана се организира седмица на отворените врати за борба с туберкулозата.  Така Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Стамен Илиев" продължава дългогодишните усилия за превенция на това заболяване, в..

публикувано на 18.03.24 в 08:29

Концерт събра над 12 хиляди лева за трансплантация на жена от Капитановци

Стотици от област Видин се събраха на благотворителен концерт за набиране на средства за лечението на Цветанка Иванова в Спортната зала във Видин.  Организатор на събитието е кметството на село Капитановци. „Спортната зала се напълни, която е..

публикувано на 18.03.24 в 08:24

Започва Великият пост

От днес започва Великият пост .  Той припомня за 40-дневния пост на Исус Христос в пустинята, въвежда в Страстната седмица и в най-светлия християнски празник Възкресение Христово - Великден.  Идеята на поста е чрез лишаване на тялото, да се смири..

публикувано на 18.03.24 в 08:11

В Паволче ще има център за обучение по туризъм

Община Враца иска да превърне затвореното преди години селско школо в Паволче в зелено училище.  Инициативата може да се финансира по програма Трансгранично сътрудничество „България – Сърбия 2021-2027", с партньор Ниш, съобщи зам.-кметът инж. Цветан..

публикувано на 18.03.24 в 07:46