Станимир Стоев, общински съветник

Общински съветници предлагат подкрепа за осиновители и студенти с новородено дете в Монтана

Студенти с новородено дете и осиновители да могат да получават финансова подкрепа , предлагат общински съветници от Монтана . Повече пари за инвитро  процедури се предвиждат в промените заложени в две наредби. Със 100 лева повече да получат..

публикувано на 22.02.24 в 16:22

Административният съд отново потвърди избора на кмет на Вършец

Административният съд в Монтана потвърди за втори път избора на кмет на Вършец . След ръчно броене на бюлетините от три от секциите в община Вършец, съдът се произнесе, че няма разминаване с протоколите от секционните комисии и няма основание за касиране..

публикувано на 22.02.24 в 15:57

Изложбата „Ателие Видин“ ще бъде показана в София

Изложбата „Ателие Видин“ ще бъде официално открита в Зала 1 на Съюза на архитектите в България утре, 23 февруари. Нейни автори са възпитаниците на деветото издание на специализирания курс за опазване на недвижимото културно наследство, създаден от..

публикувано на 22.02.24 в 15:30

Община Кула ще управлява крепостта "Кастра Мартис"

С решение на Министерски съвет   Община Кула получи безвъзмездно, за срок от десет години правото на управлението на крепостта "Кастра Мартис" . Предоставянето на недвижимата археологическа културна ценност ще подпомогне за популяризирането,..

публикувано на 22.02.24 в 14:56

Близо 300 000 лева ще получат две училища в Мездренско за спортни площадки

Министерството на образованието и науката одобри за финансиране проектите на две училища в община Мездра за изграждане и основен ремонт на открити спортни площадки , съобщават от общинската администрация.  ОУ „Христо Ботев“ - гр. Мездра ще получи..

публикувано на 22.02.24 в 14:29

Второкласници от Мездра представиха народни традиции на ученици в Мароко

Учениците от 2-ри "а" клас при ИОУ ”Св. св. Кирил и Методий” в Мездра и българското училище "Родолюбие" в Кралство Мароко  проведоха онлайн урок по проект "Мъдростта в българското народно творчество". Второкласниците представиха..

публикувано на 22.02.24 в 11:37

Три коли горяха в Мездра

Тази нощ в полицията в Мездра е получен сигнал за горящи леки автомобили в междублоково пространство в града. Огънят е загасен от екип на пожарната. Няма пострадали хора. Установено  е, че пожарът е възникнал в лек автомобил, който е изгорял..

публикувано на 22.02.24 в 11:26

Врачани ще отдадат почит на Мистер Сенко

Враца ще отбележи годишнина от рождението на легендарния илюзионист – Мистер Сенко , съобщиха от общинската управа. Със спектакъл, магичен базар и експозиция от плакати във Враца ще бъде отбелязана 119-та годишнина от рождението на..

обновено на 22.02.24 в 10:05

Движението край Студено буче е в едната лента заради катастрофа

Временно движението по пътя Доктор Йосифово - Монтана в района на Студено буче се осъществява двупосочно в една лента поради произшествие. Трафикът се регулира от "Пътна полиция", съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). По пътя Видин -..

публикувано на 22.02.24 в 09:48

Липсват желаещи за директор на училище в Монтана

Няма кандидати за директор на монтанското IV Основно училище „Иван Вазов“ . За поста в останалите 10 общински и държавни учебни заведения в област Монтана ще се борят 15 педагози. Конкурс бе обявен за директори на 11 училища в област Монтана...

публикувано на 22.02.24 в 09:32