Акценти

Снимката на 21 февруари 2020 година

На 20 февруари 2020 г. в ОДМВР-Видин е образувано досъдебно производство за длъжностно присвояване - престъпление по чл.201 от Наказателния кодекс.  Вчера, след получен сигнал от община Видин, в условията на неотложност полицейски служители извършили..

публикувано на 21.02.20 в 17:57

Пазарът на мартеници все още е вял

Малко повече от седмица преди 1 март по търговската улица във Видин отвориха първите сергии за мартеници. Към момента търсенето не е голямо показа наша репортерска проверка.  Според  Светослава Виткова, която  плете мартеници саморъчно от 26..

публикувано на 21.02.20 в 17:46

Седем случая на морбили установени във Видинско

Седем случая на морбили са установени от началото на годината в област Видин. Заболелите са от Дреновец, Мали Дреновец и Горни Лом. Сред заболелите са възрастни и деца, обясни директорът на дирекция "Надзор на заразните болести" в Регионалната здравна..

публикувано на 21.02.20 в 17:05

Ученици от Видин и Враца на финал в конкурс за зелени иновативни идеи

Ученици от Професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" Видин са на финала в ученическия конкурс за зелени иновативни идеи "Млад иноватор". Северозапада ще е представен и от деца на Профилирана природо-математическа гимназия "Акад. Иван Ценов" град..

публикувано на 21.02.20 в 16:48

Във Враца приемат документи за домашни помощници

Община Враца обявява прием на документи за кандидат- потребители по новата Национална програма "Предоставяне на грижи в домашна среда". Право да се включат имат хора с от 80 до 89,99 на сто степен на трайно намалена работоспособност или вид и..

публикувано на 21.02.20 в 16:00

Младежи в Ружинци правят мартенички и ги предлагат благотворително

Благотворителни базари организираха от Българския червен кръст във видинската община Ружинци. Младежи предлагат мартенички, които са изработили заедно със своите ръководители. С парите от продажбата им ще закупят хранителни продукти за възрастни хора..

публикувано на 21.02.20 в 15:42

Албена Георгиева: Институциите работят ускорено за модернизация на пътя Видин – Ботевград

Доскорошният  областен управител на Видин Албена Георгиева потърси Радио Видин и поиска право на отговор във връзка с изказване на областния координатор на ГЕРБ – Видин Владимир Тошев за вероятните причини за освобождаването ѝ от заеманата длъжност...

публикувано на 21.02.20 в 15:42

В Мездра отбелязаха Международния ден на майчиния език

В  СУ "Иван Вазов" в Мездра отбелязаха  Международния ден на майчиния език.   Димитрина Иванова - завеждащ детския отдел на градската библиотека гостува на учениците от 4 клас с учител Гергана Димитрова.  Децата изслушаха  беседата за същността..

публикувано на 21.02.20 в 15:36

Разследват длъжностно лице за присвояване на пари в Община Видин

На 20 февруари 2020 г. в ОДМВР-Видин е образувано досъдебно производство за длъжностно присвояване - престъпление по чл.201 от Наказателния кодекс. Вчера, след получен сигнал от община Видин, в условията на неотложност полицейски служители извършили..

публикувано на 21.02.20 в 14:10

Изкърпват улици в Мездра

Аварийно изкърпване със студена асфалтова смес на най-проблемите участъци от уличната мрежа в Мездра започна общинско предприятие "Чистота". Приоритетно ще бъдат запълнени дупките по основните градски пътни артерии, а впоследствие - тези по..

публикувано на 21.02.20 в 13:28