Лятно училище за първокласници организират във Враца

В средно училище "Христо Ботев" във Враца организираха занимания за първокласници, които са натрупали пропуски по времето на дистанционното обучение . Заниманията започнаха в средата на миналия месец и ще продължат до края на тази седмица. Провеждат..

публикувано на 07.07.20 в 11:15

Жители на Дондуково се жалват от земеделски машини

Жалба до Община Брусарци, до Министерството на земеделието и храните, Министерството на околната среда и водите и до политическа партия ГЕРБ изпратиха жители на село Дондуково. В нея те настояват за съдействие за разрешаване на проблема със..

публикувано на 07.07.20 в 10:43

Още един излекуван от Видинско, само три са активните случаи

Още едно лице от област Видин, при което е бил установен Covid-19, е излекувано по данни на Регионалната здравна инспекция. Излекуваният е изписан от болницата в Лом. Три  остават активните случаи в областта. 174 са новодиагностицираните с..

публикувано на 07.07.20 в 10:30

Видинска ученичка на трето място на олимпиадата по математическа лингвистика

Рая Симеонова от  Видинската природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I" е с трета награда от Националния кръг на олимпиадата по математическа лингвистика в групата на дванадесетокласниците . Рая завърши средното си образование с отлична..

публикувано на 07.07.20 в 10:06
жътва комбаин

По 600 кг пшеница прибират от декар земеделски производители във Врачанско

Добивите от хлебно зърно във Врачанско са между 400 и 600 килограма от декар, като по-висок е добивът в масивите, близо до Балкана, а по-нисък - в нивите край Дунав. Това съобщи един от големите земеделски производители и управител на..

публикувано на 07.07.20 в 07:54

Снимката на 6 юли 2020 година

Срокът на извънредната епидемична обстановка се удължава до края на юли. Мярката е превантивна и цели властите да имат възможност да въвеждат по-строги мерки при необходимост Няма случаи на новозаразени с COVID -19 в трите области на Северозападна..

публикувано на 06.07.20 в 18:00

Мездренско училище изпрати седмокласниците си

Свидетелства за завършено основно образование получиха 46-ма седмокласници от  ОУ "Христо  Ботев" в град Мездра .  С отличен успех през изминалата учебна година завършиха 12 ученици, от които трима са пълни отличници. За високи постижения в учебната..

публикувано на 06.07.20 в 16:09
Николай Евгениев

Видински математик - първи на Олимпиадата по география и икономика

Николай Евгениев от Видинската природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I"  се класира на първо място в България на националния кръг на олимпиадата по география и икономика. Ученикът на Борислав Казашки постигна 195 точки и оглави..

публикувано на 06.07.20 в 15:00
Кирил Ананиев

Удължават извънредната епидемична обстановка до края на юли

Срокът на извънредната епидемична обстановка се удължава до края на юли .  Мярката е превантивна и цели  властите да имат възможност да въвеждат по-строги мерки при необходимост, обяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. Предстои да бъде..

публикувано на 06.07.20 в 14:45

"Здравето е в нашите ръце" и в Кула

Движение "Северозапазване" и Гората.бг дариха на община Кула ръкавици, течен сапун, дезинфектант и маски за многократна употреба. "Ние кандидатствахме по тази програма. Бяха ни одобрени 20 литра течен сапун, 10 литра дезинфектант, 50 маски за..

публикувано на 06.07.20 в 13:35