Организират благотворителен концерт в подкрепа на Лъчи от Видин

Коледен благотворителен концерт в подкрепа на 8-годишния Лъчезар Гилов организират от училище "Иван Вазов" във Видин. Концертът ще е на 13 декември в залата на Симфониетата. На място ще има кутии за дарения, а със средствата ще се подпомогнат разходите,..

публикувано на 10.12.19 в 08:18

Грейна коледната елха в Мездра

В деня на св. Ана - 9 декември, считана за покровителка на семейството, брака и майчинството, тържествено бяха запалени светлините на коледната елха на градския площад в Мездра. По този повод литературно-музикална програма изнесоха възпитаници на..

публикувано на 09.12.19 в 22:30

Снимката на 9 декември 2019 година

Във Видин днес грейнаха светлините на Коледното дърво. Кметът Цветан Ценков отправи поздрав към гражданите и гостите на града. В програмата  участваха деца от детска градина "Славейче" и от училището по изкуствата във Видин. К оледни песни пя и младата..

публикувано на 09.12.19 в 17:55

Празник събира най-добрите майстори на вина, ракии и мезета във Враца

За трета поредна година Община Враца организира Празник на врачанските вина, ракии и мезета. Културната проява ще се състои на 14 декември /събота/, от 11.30 ч. на площад "Христо Ботев". Празникът се провежда в 5 категории: конкурси за..

публикувано на 09.12.19 в 15:24

Момиче от Враца почина в училище

Тийнейджърка почина тази сутрин в едно от най-големите училища във Враца и региона – СУ "Христо Ботев". По неофициално потвърдена информация, момичето е имало здравословни проблеми. От учебното заведение потвърдиха тъжната новина и помолиха чрез..

публикувано на 09.12.19 в 13:33

Учредиха Областен съвет за хората с увреждания във Видин

Областен съвет за провеждане на политиката за правата на хората с увреждания бе учреден във Видин. Обсъден бе правилникът за организацията и дейността на съвета, като неговата основна роля ще бъде да подпомага областния управител при осъществяването на..

публикувано на 09.12.19 в 13:30

Неизвестен разби магазин във Видин, няма данни за кражба

На 9 декември в 3.35 часа диспечер на частна охранителна фирма сигнализирал в полицията за разбит магазин на ул.“Широка“ в областния град, съобщават от ОД на МВР-Видин.  Дежурна оперативна група извършила оглед на местопроизшествието. Разследващите..

публикувано на 09.12.19 в 09:25

Социалният патронаж във Вършец е с ново енергоспестяващо оборудване

Ново кухненско оборудване осигури Община Вършец за домашния социален патронаж, който обслужва града и селата в общината.  Средствата са чрез Фонд "Социална закрила". Доставени са електрическа печка с 6 плочи, миялна машина, електропарен казан..

публикувано на 09.12.19 в 09:00

Тази вечер палят светлините на коледно дърво във Видин

Във Видин днес тържествено ще бъдат запалени светлините на коледното дърво. Кметът Цветан Ценков ще отправи поздрав към гражданите и гостите на града. Програмата ще започне в 17.30 часа с участието на младата поп изпълнителка Ева Георгиева:..

публикувано на 09.12.19 в 08:25

Нови книги за 9 библиотеки във Видинско

Одобрено е второто проектно предложение на Регионална библиотека "Михалаки Георгиев" Видин по програма "Българските библиотеки - съвременни центрове за четене и информираност" на Министерството на културата. То е на стойност 17 000 лева, с които ще бъдат..

публикувано на 08.12.19 в 17:05