Няма да закриват училището в Дунавци

Училището в Дунавци засега остава да съществува. Това обясни за Радио Видин след среща с общинското ръководство във Видин кметът, Димо Скорчев: "На този етап няма да бъде закривано. Решихме, че засега трябва да търсим ученици." Поради..

публикувано на 01.06.20 в 15:05

Сензорно-акустична зона и люлка- подарък за децата на Видин със специални потребности

Сензорно-акустична зала оборудваха от  "Лайънс клуб"- Видин  и монтираха в парка люлка за деца с увреждания. Те вече могат да се ползват, а днес за празника на детето беше извършено освещаването им. Сензорно-акустичната зала е..

публикувано на 01.06.20 в 15:05

Учениците от Монтана доволни от темата на матурата

Без нарушения премина матурата по български език и литература в Монтана.  По третия модул учениците писаха есе или интерпретативно съчинение върху разказа "Чорба от греховете на отец Никодим" от Елин Пелин. Според зрелостниците  матурата не е..

публикувано на 01.06.20 в 15:00

Отличия за личности с принос в овладяването на корона-кризата във Враца

В деня на Враца- 1 юни, областният управител Малина Николова връчи Почетен знак и грамота на личностите, които дадоха своя огромен принос в овладяването на кризата с COVID – 19. "Днешният празничен ден носи своя дух, своето настроение за..

публикувано на 01.06.20 в 14:40

Пожарникари обезопасиха опасен балкон в центъра на Видин

За падаща мазилка от балкон на стара къща в центъра на Видин алармираха работещи в аптеката на партерния етаж. Екип на видинската пожарна със стълба и техника обезопаси рушащия се балкон.  Димитър Димитров от видинската пожарна:  "Получихме сигнал за..

публикувано на 01.06.20 в 14:35
враца паметник вестителя

Звукът на тръбата на вестителя на свободата ще огласи Враца на 1 юни

За първи път вечерта на 1 юни, когато се отбелязва Денят на Враца и отдаваме почит към героизма на Христо Ботев и неговата чета, сигналът на бойната тръба на руския войник Петлак ще прозвучи в целия град. Точно в 22.00 часа Враца ще бъде огласена от..

публикувано на 01.06.20 в 14:30

Конкурс за рисунка обяви читалището в Буковец

Конкурс за рисунка на тема "Моята мечтана лятна ваканция!" обяви читалище "Просвета-1925" в село Буковец, община Видин. Конкурсът е за ученици до 15-годишна възраст. "Реших да ги организирам да се занимават с нещо, бяхме организирали конкурс за есе за..

публикувано на 01.06.20 в 14:30

Постановката “Училище любимо”- подарък за децата на Монтана

С образователната постановка "Училище любимо", куклен театър "Патилан" зарадва децата на Монтана за празника им на 1 юни. При спазването на всички санитарни изисквания пиесата се игра във фоайето на драматичния театър. Актьорите Симеон Тодоров..

публикувано на 01.06.20 в 14:00

Бойко Борисов и Вучич инспектираха "Балкански поток"

Министър-председателят Бойко Борсов и президентът на Сърбия Александър Вучич инспектираха с хеликоптер строителството на  "Балкански поток", чието трасе преминава и през северозападната част на страната. Проектът е приоритетен за..

публикувано на 01.06.20 в 12:45

Нова детска площадка откриха в Брегово

Нова детска площадка откриха в центъра на град Брегово. Стойността на съоръженията е 7 000 лв.  Предложението за изграждане на такава площадка е на екипа на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни..

публикувано на 01.06.20 в 12:00