Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мирна и успешна нова година пожелават управници от Северозапада

Да е мирна и благодатна Новата година, пожела на слушателите на РАДИО ВИДИН областният управител на Видин Цветан Асенов.

"Уважаеми дами и господа, скъпи слушатели на РАДИО ВИДИН. Пожелавам на всички вас топлин аи уют в семейството, разбирателство и хармония в отношенията с близките. Нека до всеки един то нас винаги да има добри приятели, които да споделят и успехите, и грижите. Нека във всеки дом да гори огънят на любовта. И нека вратите на сърцата и домовете ни да са отворени за добри гости, а трапезите- винаги щедри. Бъдете живи и здрави, дарени с доброта и положителни емоции, имайте неизчерпаума енергия и воля за реализиране на всички начинания. Нека да е мирна и благодатна Новата година, осмислена с труда и творческите пориви на всеки един от нас!"

Нови придобивки, които ще променят живота на видинчани, очаква през 2013 година кметът на Община Видин Герго Гергов.

"Уважаеми жители на община Видин. Изпратихме още една година. Надявам се, че за всеки един от вас тя е била изпълнена с мъдростта на важните житейски уроци. Пожелавам Ви в началото на 2013 година да се заредите с оптимизъм и да вярвате, че изпитанията ни правят по-силни. За Община Видин 2012 година беше време за отстояване на твърди позиции, за постигане на строга финансова дисциплина, за вземането на категорични решения в името на оцеляването и нормалното функциониране на всички дейности и направления. С усилията на целия ръководен екип и общинската администрация, с разбиране от страна на държавната власт, с подкрепата на Общинския съвет и местния бизнес, с ваша помощ, достигнахме успешно до 2013 година. Поставихме основите на стабилитета, от който се нуждаем и аз съм уверен, че възможностите за надграждане са пред нас. Очакванията са Новата година да ни донесе нови придобивки, които ще променят живота на видинчани. Пожелавам на моите съграждани Новата година да донесе преди всичко здраве, благоденствие, много щастие и надежда за утрешния ден. Нека да ни е честита Новата 2013 година!"


Успешна и ползотворна година, пожела кметът на Монтана Златко Живков.

"За всички хора, които се хранят с коравия хляб на Северозапада- един чудесен край на България, се надявам 2013 година да бъде много успешна. България заслужава по-добри дни и съм убеден, че през 2013 година ще ги имаме. Надявам се всеки един от хората да не е изгубил мотивацията и желанието си да работи за родното си място. На Видин, на видинчани и на РАДИО ВИДИН желая от сърце винаги да бъдат по "ръба на бръснача" по отношение на новините и наистина една успешна и ползотворна година!"

Мирна, спорна и плодородна 2013 година пожела кметът на община Враца Николай Иванов.

"Посрещаме Новата година с надеждата тя да ни донесе много късмет, радост и успехи. В тази атмосфера вграждаме не само нашите житейски грижи и въжделения за това, което ни предстои, но и вярата в благополучието на род и семейство, на дом и родина. Вярвам, че мнозина изпратиха 2012 година с хубави спомени за сбъднати намерения и планове, има и такива, които са ощетени. Убеден съм, че успешен управленски мандат се постига като се защитават интересите на общността не чрез противопоставяне, а с последователна и градивна политика в интерес на всички наши съграждани. Убеден съм, че заедно ще направим това през 2013 година. Много са нерешените проблеми и те не са извън полезрението на общинското ръководство. Убеден съм, че всички имаме амбицията те да бъдат решени и заедно да работим за просперитета на общината, за здраве и успехи и за благополучие на всекиго от нас. Да си пожелаем мирна, спорна и плодородна 2013 година. Нека тя да бъде година на сбъднатите ни надежди!"

Да бъдем по-добри, пожела кметът на община Мездра Иван Аспарухов.

"Уважаеми жители на община Мездра. Когато отминава нещо, трябва да си спомняме за него с добро. Дали 2012 година беше добра, всеки знае за себе си. За много хора тя донесе може би първа лобюв, за други- първо дете, за някои- работа, за други- трудности. Но тези трудности ни правят по-добри. 2012 година ни накара да вярваме, че светът няма да свърши. Той не свърши, защото ние сме тук, за да бъдем заедно, да бъдем по-добри. Посрещаме 2013 година с надежда за повече любов, с надежда за повече доброта, и с надежда, че нещата ще станат по-добри. Бъдете живи и здрави!"
По публикацията работи: Екип на РАДИО ВИДИН


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Жителите на Гъмзово мечтаят младите да се завърнат на село

Днес гостуваме на  село Гъмзово в о бщина Брегово . Намира се по средата на второкласния път, свързващ областния център Видин с Брегово и сръбския град Неготин . Има връзка с Дунав мост 2 и ГКПП пункт „Брегово“. В миналото селото е било съставено от две махали -  българска и влашка . Жителите били работници при турски..

публикувано на 09.08.24 в 16:38
Яница Петкова

Яница Петкова: Предстоящите избори дават възможност да бъде взета поука от допуснатите грешки

За втори път през тази година и за седми от 2021-ва досега ще избираме парламент.  Кои са реалните фактори, продължаващи да задълбочават партийната и политическата криза в страната?  Ще продължи ли тенденцията активността на гражданите да бъде все по-ниска?  Има ли основания да се очаква, че вотът наесен ще приключи изборната спирала?  Действащото..

публикувано на 08.08.24 в 10:00

Остава ли предпочитан ИT секторът у нас?

Българският ИT сектор продължава да расте и няма изгледи това да се промени. Ръстът в индустрията е факт и той ще се запази през следващите години. Това е напълно нормално, предвид факта, че светът ще става все по-дигитален и в ежедневието си ще ползваме все повече и повече дигитални продукти и услуги. До 2025 г. новонаетите специалисти..

публикувано на 07.08.24 в 10:45

Ще има ли нормални пътища в Северозапада?

"Едва ли има по-отвратителен и неподдържан път в Европа от Е79 между Враца и Видин. Това не е път, а мъчение. Държавата е тотално абдикирала." Това написа в социалните мрежи Диана Русинова , председател на Европейския център за транспортни политики.  "Никога през живота си не бях пътувала с тежкотоварен автомобил с полуремарке. Така се случи,..

публикувано на 06.08.24 в 12:18

Тома Ушев: Политиката ни е цирково шоу, а трябва да бъде арена на идеите

Гражданите одобряват предсрочните избори през есента според последните социологически проучвания.  Продължилите през уикенда преговори за съставяне на експертен кабинет, водени от мандатоносителя "Има такъв народ", завършиха с неуспех.  Какъв ще бъде следващият парламент?  Ще продължи ли тенденцията активността на гражданите да бъде все..

публикувано на 05.08.24 в 10:00

Жителите на Паволче мечтаят училищният двор отново да се напълни с деца

Паволче е едно от онези красиви български села, които така омагьосват гостите си, че след това не им се тръгва. Врачанският Балкан, в чието подножие е разположено, богатото минало, свързано с Ботевата чета, и гостоприемството на местните допринасят за това. Хората от Паволче посрещат всеки с радост. Разказват, че живеят в хубаво село, споделят и..

публикувано на 02.08.24 в 14:37
Ивайло Илиев

Ивайло Илиев: Третият мандат се използва маркетингово

Минималните шансове за съставяне на редовен кабинет в 50тото Народно събрание намаляха още в първия ден от преговорите.  Разговорите за приоритети и конкретни политики между формациите обаче продължават.  Ще успее ли "Има такъв народ" да сглоби експертен кабинет?  Съдбата на третия мандат и приближаващите поредни предсрочни избори дискутираме с..

публикувано на 01.08.24 в 10:00