Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Франция е дълбоко загрижена заради Крим

Лоран Фабиюс
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Франция е дълбоко загрижена заради съобщенията за значително военни маневри в Крим. Това посочи френският външен министър Лоран Фабиюс, след като Киев обвини Москва, че е изпратила 6000 войници на Кримския полуостров.

Призоваваме всички страни да се въздържат от действия, които могат да увеличат напрежението и да навредят на териториалната цялост на Украйна, настоява Фабиюс в изявление.

Френският премиер Жан-Марк Еро обяви, че териториалната цялост на Украйна трябва напълно да бъде зачитана, предаде Франс прес. Това е изискване, което напълно трябва да бъде уважавано - териториалната цялост на страната. Това изисква голямо чувство за отговорност от всички участници, обяснил Еро на конгреса на европейските социалдемократи в Рим.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Референдумът за по-голяма автономия на Крим ще се проведе на 30-ти март

Референдумът за това дали жителите на Кримската република искат по-голяма автономия е бил изместен за 30 март. Това съобщи говорител на новия кримски премиер Сергей Аксьонов . Вотът първоначално беше планиран за 25 май - на същия ден, когато трябва да се..

публикувано на 01.03.14 в 13:18

Радослав Шикорски: Ситуацията в Крим става все по-критична

Полша настоя за прекратяване на провокативните военни маневри в Крим, където проруски въоръжени мъже поеха контрол над летища и правителствени сгради. Призоваваме за спиране на провокативните маневри на военни части на Кримския полуостров , посочи..

публикувано на 01.03.14 в 12:20

Кремъл: Русия няма да пренебрегне искането на помощ от Крим

Русия няма да пренебрегне искането на помощ, отправено към президента Владимир Путин от новия премиер на Автономна република Крим Сергей Аксьонов , се казва в изявление на Кремъл, цитирано от Франс прес. Русия няма да пренебрегне това искане , заяви..

обновено на 01.03.14 в 11:52