Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НСИ отчете намаляване на оборотите при търговията на дребно

Снимка: Радио ВИДИН

Намаляване на оборотите от търговията на дребно и строителството през април спрямо март отчете Националният статистически институт. От наблюдаваните сектори единствено предприятията от промишленото производство имат малко по-големи обороти спрямо месец по-рано.

Единствено при промишлеността има увеличение на оборотите и на месечна, и на годишна база през април. Увеличението спрямо година по-рано, което е процент и половина, се дължи основно на производството и разпределението на електрическа и топлинна енергия.

При търговията на дребно има минимално увеличение на оборота на годишна база с половин процент, като то е движено най-вече от покупките по интернет или по пощата. Прави впечатление, че оборотите при хранителните стоки намаляват.

Свиването на оборотите при сградното строителство води до цялостно намаление при сектора.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

НСИ: Плахо подобрение на промишленото производство през април, но влошаване в строителството и при търговията на дребно

Последно проучване на Националния статистически институт отчете известно подобрение на промишленото производство в България през април, но спад в строителството и при търговията на дребно за втори пореден месец. Индексът на промишленото производство в..

публикувано на 08.06.15 в 12:09

НСИ: Цените на стоките и услугите няма да се променят сериозно през следващите три месеца.

Цените на стоките и услугите няма да се променят сериозно през следващите три месеца. Това са прогнозите на предприемачите от секторите "Търговия на дребно" и "Услуги", обобщени от Националния статистически институт. През май общият показател на бизнес..

публикувано на 28.05.15 в 17:29

НСИ отчита подобрение на стопанската конюнктура в България за пети пореден месец от началото на годината

Общият показател на бизнес климата в България се повиши през май за пети пореден месец от началото на годината, нараствайки с цели 3,1 пункта (след повишение с 2,5 пункта през април) до шестгодишен връх с оглед подобрени мнения на стопанските ръководители в..

публикувано на 28.05.15 в 12:00