Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Камарата на общините ще гласува по предложението на Тереза Мей за предсрочни избори

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Днес Камарата на общините в британския парламент ще гласува предложението на премиера Тереза Мей за предсрочни парламентарни избори на 8-и юни. Наблюдателите прогнозират, че то ще бъде прието, тъй като лейбъристите го подкрепят.

Според социологическо проучване, направено вчера веднага след като бяха обявени предсрочните избори на 8-и юни,
консервативната партия на Тереза Мей води с 21 процента пред основната опозиционна Лейбъристка партия, съобщи Ройтерс.

Самата Тереза Мей няма да участва в телевизионни дебати преди предсрочния вот, съобщиха британските медии. Според говорител на консерваторите, тя няма да се включи в дебати, тъй като изборът на тези избори е ясен.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Тереза Мей

Тереза Мей поиска предсрочни избори във Великобритания на 8-и юни

В извънредно изявление от "Даунинг стрийт" британският премиер Тереза Мей обяви планове за провеждането на предсрочни общи избори на 8-и юни. Мей заяви, че съвсем наскоро и без особено желание е взела това решение, но е стигнала до него, защото единственият..

обновено на 18.04.17 в 17:00
Тереза Мей

Във великденското си обръщение Тереза Мей говори за необходимостта хората да се обединят след гласуването за напускане на ЕС

В първото си великденско обръщение към нацията, откакто стана премиер на Великобритания, Тереза Мей говори за необходимоста хората да се обединят след гласуването за напускане на ЕС. Британският премиер заяви, че ще се разкрият нови..

публикувано на 16.04.17 в 10:59

Тереза Мей се изказа в подкрепа на американското нападение срещу военновъздушната база в Сирия

Британският премиер Тереза Мей се изказа в подкрепа на американското нападение срещу военновъздушната база в Сирия в отговор на химическата атака, извършена от режима на Башар Асад . Вчера британският външен министър Борис Джонсън призова..

публикувано на 07.04.17 в 11:23
Тереза Мей и Доналд Туск

Доналд Туск се срещна с британския премиер Тереза Мей

Като добри и приятелски бяха окачествени разговорите в Лондон между британския премиер Тереза Мей и председателя на Европейския съвет Доналд Туск , чиято цел е била да се търсят начини за намаляване на напрежението, което може да възникне..

обновено на 06.04.17 в 20:00