Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 14 септември 2017 година

Снимка: Радио Видин

Демонстрация по евакуация на хора от 15-етажната сграда на общинската администрация проведоха пожарникари във Видин. Занятието беше по повод професионалния празник на огнеборците, отбелязван днес.

За открит фипронил в яйца от български производители, съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните. До сега служители на агенцията са извършили 569 проверки, от които 435 на складове и предприятия, преработващи или влагащи в производството яйца. Проверени са и 134 ферми, в които се отглеждат кокошки носачки.

Министърът на образованието Красимир Вълчев, кметът на Враца Калин Каменов и областният управител Малина Николова прерязаха лентата на обновеното с държавни средства начално училище "Св. Софроний Врачански".

Само две деца до 16 годишна възраст реално са отпаднали от училище в област Монтана, а едно по здравословни причини, стана ясно от направените проверки на мобилни екипи в региона, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Трайка Трайкова.

На редовното си заседание днес общинските съветници в Монтана приеха предложението на кмета на общината Златко Живков за формиране на слети и непълни паралелки за 2017-2018 година.

Шестима първолаци ще прекрачат прага в Средно училище "Мито Орозов", което се намира във врачанския затвор.

Срещата с министър Нанков е продължение на срещите ни с областните управители от Враца, Монтана, Плевен и Ловеч относно състоянието на пътната инфраструктура в региона. Това обясни за срещата си с регионалния министър Николай Нанков вчера, областния управител на Видин, Албена Георгиева.

39 заявления за отпускане на целева помощ за първокласници са подадени в Дирекция "Социално подпомагане" за община Белоградчик, като всички са одобрени. Издадени са заповеди за отпускане на помощта, съобщават от дирекцията, която обслужва общините Белоградчик и Чупрене.

Служители в комплексната опитна станция във Видин са без заплати от години. Осем души все още се водят на работа в звеното, което би трябвало да се занимава с научна дейност. Предприятието е като разграден двор, твърдят хората, които не са получавали заплати поне от година и половина.

Катастрофа между два тежкотоварни автомобила затрудни за кратко трафика по международния път Е79 днес. Инцидентът е станал около обяд между Мездра и Ботевград, край разклона за село Ребърково. Пътнотранспортното произшествие е възникнало заради неспазване на дистанция.

Панаирните дни в Бяла Слатина започнаха. В 10:00 ч. беше открита изложба на общинските детски градини, последва състезание за ученици от 1 до 4 клас- "Бързи, смели, сръчни". Програмата продължи с песенен фестивал на пенсионерските клубове, каза Боряна Петкова- директор на дирекция "Хуманитарни дейности и интеграция" в Община Бяла Слатина.

Опит за подкуп на полицейски патрул бе предотвратен днес в Козлодуй. Задържани са шофьорът на автомобил, предложил подкуп на полицаите и негов спътник. 

В градина до къщата на 75-годишна жена от село Мездрея е намерено и иззето засадено растение, за което при полевия наркотест е установено, че е канабис, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

За поредна година Типченица е домакин на фолклорен фестивал

От село Типченица отправиха официална покана към приятелите и любителите на българския фолклор да вземат участие в шестнадесетото издание на Фолклорен фестивал "Типченица пее" 2024, който ще се проведе на 07.09.2024 г. на открита сцена в село Типченица. Организатори на фестивала са Кметство село Типченица и Народно читалище "Съзнание-1899"...

публикувано на 04.08.24 в 14:16
ОДМВР-Враца

Молдовец с постоянен адрес във Видин отива зад решетките

Изпратиха в затвора гастрольор от Молдова, специализиран в домови кражби, съобщиха от полицията във Враца.  Властите влезли в дирите му, след като на 25 юли бил подаден сигнал за проникване и отнемане на известна парична сума от търговски обект в града под Околчица.  По образуваното досъдебно производство ченгетата стигнали до криминално проявен..

публикувано на 04.08.24 в 14:13

Калин Стоянов: МВР не насочва през частните ТИР паркинги

Министерството на вътрешните работи не е съгласувало задължително преминаване на тежкотоварни превозни средства през буферния паркинг непосредствено пред Дунав мост Видин – Калафат.  МВР не насочва никой през частните ТИР паркинги, обясни министър Калин Стоянов в отговор на въпрос от народния представител от Видин Любен Иванов. "Светофарът е..

публикувано на 04.08.24 в 07:47

Младежка организация с първа инициатива в Мездра

Новото местно сдружение БУМ – "Будни Устремени Мездренчани" организира първата си инициатива.  Младите хора канят всички свои съграждани "Да почистим заедно парка в Мездра".  Еко инициативата  е от 9.30 часа днес. Акцията е подкрепена от Община Мездра и Общинско предприятие "Чистота". Ще бъдат подсигурени необходимите материали и инструменти за..

обновено на 04.08.24 в 07:21

За поредна година в Стакевци отбелязаха Празника на гората

С празничен водосвет отслужен от Негово Високоблагоговейство отец Рафаил - Архиерейски наместник на Белоградчишка духовна околия, жители и гости на село Стакевци се събраха, за да отпразнуват заедно Празника на гората и Стакевския балкан. Съборът води началото си още от 1989 година, а през последните три години той се провежда в самото село. На..

публикувано на 04.08.24 в 07:17

Старческият дом в Хайредин ще бъде реновиран

Община Хайредин обяви обществена поръчка за избор на изпълнител за ремонт на Дома за стари хора в селото. За целта са отпуснати близо 4 милиона лева, става ясно от съобщение на местната управа.  Площта на имота е 52 143 кв. м. и в него е разположена сградата на социалното заведение. Тя е въведена в експлоатация през 1957 г. и е публична общинска..

публикувано на 04.08.24 в 07:12

АПИ: Напредват строителните дейности на трасето "Ботевград-Мездра"

Напредва изпълнението на строително-монтажните дейности, които се извършват на трасето "Ботевград-Мездра", съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура"(АПИ). В подлеза на п. в. "Мездра" /при км 161+665/ се демонтира железният път и траверсите от трасето на жп линията Мездра – Руска Бела, а контактната мрежа е изцяло премахната. Дейностите по..

публикувано на 03.08.24 в 16:00