Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Снимката на 20 януари 2021 година

Снимка: Радио Видин

Нова техника получи общинско предприятие "Чистота, озеленяване и благоустройство" Видин.


Правителството одобри доклад на министъра на енергетиката за предприетите действия и за резултатите от направеното проучване на възможностите за изграждане на нова ядрена мощност на площадка № 2 в АЕЦ "Козлодуй".


Предстои газохранилището "Чирен" да бъде разширено, като  капацитет му ще бъде повишен до над милиард куб. метра газ. Това стана ясно на днешното правителствено заседание. 


Преброяването на населението и жилищния фонд в Република България  ще започне на 7 септември и ще приключи на 3 октомври 2021 г., това реши Министерският съвет на свое заседание.


Над 6000 търговци са поискали подкрепа чрез оборотен капитал до момента чрез Националната агенция за приходите.


300 000 отпусна Министерския съвет по бюджета на община Видин за археологически проучвания и теренна консервация на императорските терми в римския град Рациария.


Едва 25% от задължените видински фирми са подали заявление в НАП 

 

Трайно намаляват пациентите с кроновирус в болнцата във Видин.По-бързо е тестването за КОВИД, окакто в лечебното заведение има специализирана лаборатория, каза директорът Ивета Найденова.


Намаляват активните случаи с коронавирус във Видин. По данни на РЗИ - Видин, за последното денонощие има регистрирани 7 нови случая на коронавирус в областта. Най-много новозаболели има в община Враца - 10, по двама са диагностицираните в община Бяла Слатина и община Козлодуй, а в общините Мездра и Оряхово има по един положителен случай, сочат данните  в Единния информационен портал.


Полицаите от Монтана разкриха лаборатория за отглеждане на канабис от рода на индийския коноп.


По данни на служба ГРАО, в края на 2020 година жителите по постоянен адрес в община Мездра са 20 459, а в общинския център 11 579.


Биорезонансна диагностика предлагат в град Кула


В община Белоградчик бяха раздадени 13 пакета с хранителни продукти..


Община Брегово разкрива нова социална услуга. 25 потребители ще получат почасови грижи в домашна среда. 8 асистенти ще помагат на хора с увреждания и със затруднения.


Домашен театър ще разказва приказки за малки и големи на живо в интернет. Инициативата е на режисьора от Видин Малин Маринов


Първо представление за годината готви кукленият театър във Видин. На 23-ти януари от 11 часа,  в залата на театъра, най-малките зрители ще могат да видят спектакъла "Ревливата принцеса".

Вижте още

Снимката на 26 февруари 2021 година

Бюджетът за 2021 година, който е в размер на 52 милиона лева, което е с близо 10 милиона повече от миналогодишния, приеха с 23 гласа "за", 5 "против" и 2 "въздържал се" общинските съветници във Видин днес.   Приходите с държавен характер са 33 950 879 лв., а приходите с общински характер - 18 763 618 лв. Общинският съвет прие бюджета на Община..

публикувано на 26.02.21 в 17:57

Половин милион лева в инвестиционната програма на ВиК Видин

Инвестиционна програма за 2021 година на "Водоснабдяване и канализация" Видин бе приета от Общото събрание на Асоциацията по ВиК, в която участват общините от областта. Програмата възлиза на 500 000 лева. За да я реализира, водоснабдителното дружество ще кандидатства за кредит пред "Български ВиК холдинг", обясни управителят Георги Владов: "С..

публикувано на 26.02.21 в 15:30

Засилени проверки на шофьори до 3 март

Специализирана полицейска операция по пътна безопасност с акцент контрол на водачи, шофиращи след употреба на алкохол или наркотични вещества и техните аналози стартира от днес, съобщават от полицията във Видин. Акцията ще продължи  до 3 март, а контролните действия на Пътна полиция ще се извършват предимно в сутрешните и вечерни часове. Служителите на..

публикувано на 26.02.21 в 15:02

Лекари в Монтана бяха запознати с лечението на COVID-19 с кръвна плазма

Информация за лечението на пациенти с COVID-19 с реконвалесцентна плазма бе представена пред лекари от областната болницата в Монтана. Презентацията направи д-р Чавдар Ботев, от Сдружение създадено в страната за именно този начин на лечение на коронавирус: "Нашата цел е бавно и постепенно да влезе тази терапия там, където има нужда и..

публикувано на 26.02.21 в 14:45

БЧК Видин организира курс за водни спасители

Областния съвет на Български червен кръст - Видин организира провеждането на курс за водни спасители на плувни басейни и водни паркове. Това съобщи за Радио Видин Галина Йорданова, главен специалист към Секретариата на БЧК - Видин. "Курсът е с продължителност 1 месец. Задължително курсистите трябва да имат навършени 17 години. Записването е до..

публикувано на 26.02.21 в 14:36

Във Враца отбелязват Деня на редките болести

С молебен и водосвет Враца ще отбележи международния ден на хората с редки болести. Инициативата ще се проведе в неделя под мотото "Ние сме много, ние сме силни, ние сме обединени". Тя се организира съвместно с Национален алианс на хора с редки болести и студенти от филиала на Медицински университет - София. Главната цел на кампанията е да..

публикувано на 26.02.21 в 14:30

69 нови с коронавирус в област Враца

По-голямата част от новозаразените с COVID-19 в област Враца са от града под Околчица. По данни на Eдинния информационен портал в четвъртък са установени 69 положителни теста в региона, 40 от тях са от община Враца, като от тях само двама са настанени в болници.  В община Мездра са регистрирани 6 лица.  Пет от новозаболелите  са  от община..

публикувано на 26.02.21 в 13:19