Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Снимката на 11 юни 2021 година

Снимка: Радио Видин

Волейболната легенда Владо Николов проведе тренировка във Видин. Бившият капитан на мъжкия национален отбор бе гост на Деня на волейбола, организиран по повод завършването на учебната година и откриването на лятна волейболна школа. 

6 са новите случаи  на COVID-19 в Северозапада. В област Видин са регистрирани 4 положителни проби за коронавирус, а в областите Монтана и Враца по 1.


Имунизационен кабинет извърши ваксиниране срещу COVID-19  в Крайдунавския парк на Видин. 


Над 6000 души са със завършен имунизационен цикъл във Видинско.


Един нов случай на коронавирус е установен за изминалото денонощие във Врачанско.


Започна предизборната кампания за предсрочните парламентарни избори, насрочени с Указ на президента Румен Радев на 11 юли.


Заявления за издаване на лични документи могат да се подават и преди изтичане срока на валидността им.


Д-р Орлин Димитров се завърна като директор на Регионалната здравна инспекция във Враца.


Повече потребители в Монтана с възможност за газифициране. През последните два месеца бе изградена нова газопреносна мрежа в град Монтана.


През последните няколко месеца е възстановяване асфалтова настилка на 68 от 204-те  улици, паркинги, и междублокови пространства в Монтана.


Подпалвачи от Мездра остават в ареста.

Условна присъда за мъжа, който запали кола в центъра на Враца.


Състезание по безопасност на движението се проведе в Монтана.


Фонтанът с фигурата на жена в Крайдунавския парк на Видин отново работи.


Първият фестивал на огнените изкуства “Искрите на древния огън” ще се проведе във Враца.


Откриват фолклорния фестивал "Тъпан бие, хоро се вие" във Флорентин.

Читалище "Просвета" Мездра отчете дейността си.

Вижте още

"На базар сме! В парка!" започва във Видин

Инициативата "На базар сме! В Парка!" ще се проведе за втори път във Видин. Организаторите от платформата "Sтетика" са поканили 25 творци от цялата страна, които днес и утре ще представят в пространството около БиблиоПощата свои ръчно изработени изделия. Врати ще отворят и няколко работилници, обясни Белла Антова от организаторите:..

публикувано на 19.06.21 в 09:05
село Лиляче

Изграждат съоражения против наводнения в Лиляче

Подпорни стени и водостоци против наводнения изграждат във врачанското село Лиляче. Дейностите започват в най-кратки срокове, изчаква се разрешително за строеж, разкри за Радио ВИДИН Красимир Петров кмет на населеното място. "През 2017 г. имаше наводнение и от тогава наводнението разруши различните водостоци, влезе в къщите и така натам и сега ще..

публикувано на 19.06.21 в 08:54

Започват проявите за духовния празник на Монтана

Програмата за празника на Монтана Свети Дух е сравнително по-скромна, отколкото познатата в предходните предпандемични години. Все пак някои от събитията са запазени. Проявите през почивните дни започват още днес в 10 ч. с Алея на изкуствата и занаятите, каза за Радио ВИДИН Нели Василева, глaвен експерт "Култура и вероизповедания" в Община Монтана...

публикувано на 19.06.21 в 08:31

7 нови случая на COVID-19 в Северозапада

В областите Видин и Враца са регистрирани по 3 положителни проби на COVID-19, а в Монтана 1. 105 са новите случаи на коронавирус в страната или 0,7 процента от направените близо 15 хиляди теста през последното денонощие, показват данните на Единния информационен портал към полунощ.  В болница се лекуват 1 752 пациенти с Covid-19. Продължава..

публикувано на 19.06.21 в 08:09

Черешова Задушница е

Днес е Черешова Задушница.  В православния календар тя е един от трите съботни дни през годината за всеобщ помен на починалите. Отбелязва се преди големия християнски празник Петдесетница, който е утре. Задушницата се нарича Черешова, защото по това време на годината това е най-популярният плод, който често се прибавя към поменалните..

публикувано на 19.06.21 в 07:48

Снимката на 18 юни 2021 година

Танцовото предизвикателството, което завладя целия свят -  "Jerusalema Dance Challange" , се проведе във Видин. Организатор на флашмоба е Клубът по аеробика.  Пациенти инициираха благотворителна кампания в подкрепа на отделението по неврология на видинската болница. Идеята е да бъдат събрани средства за закупуване на нова апаратура и за..

публикувано на 18.06.21 в 18:10

"Лятно детско обучение" отново в Мездра

След едногодишно прекъсване поради пандемията от COVID-19, Местната комисия за борба с противообщественитепрояви на малолетни и непълнолетни в  Мездра започна реализирането на програма "Лятно детско обучение", съобщават от местната управа. Както и в предходните издания, в нея ще бъдат обхванати четвъртокласници от градските ИОУ "Св. св. Кирил и Методий",..

публикувано на 18.06.21 в 17:41