Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 22 юли 2021 година

Снимка: ОДМВР Видин

Два кораба с тлеещи въглища, бяха разтоварени на видинското пристанище "Север", за да могат пожарникари да спрат горивния процес. Няма опасност за местното население от тлеещите от вчера въглища. 

България губи по 2 милиарда лева годишно от директни и индиректни разходи, свързани с пътната безопасност. Това показва доклад на Европейската комисия.


Асфалтирането на улици във Видин продължава по план, информират от Общината. Подготовката за полагане на нова асфалтова настилка  в града стартира преди две седмици.


Затвореният заради ремонт път от Кула към Грамада от утре може да се ползва, съобщи Милен Гергов- технически ръководител на проекта.


Продължава изграждането на нова водопроводна мрежа в няколко населени места на община Ружинци. В момента се работи по водопровода между селата Ружинци и Бело поле, предстои и асфалтиране на някои улици.


Безплатен достъп за търговците на традиционния панаир в Кула е осигурен тази година  от Общината, съобщиха от общинската администрация. 


Областният информационен център - Видин представи актуализацията на всички нови моменти, които касаят кохезионната политика след 2020 година в Споразумението за партньорство между България и Европейската комисия за програмен период 2021-2027 г. Споразумението е основният документ, по който се договаря европейското финансиране.


Система за холограмно представяне ще бъде изградена по трансграничен проект "Опазване и атрактивно представяне на природното и културно наследство на общините Белоградчик и Болевац". Основната цел на проекта е да  се повиши туристическата привлекателност и да се разнообрази туристическия продукт на двата региона.

Пет са новите случаи на заразени с COVID-19 в Северозапада

Продължава кампанията за прием на заявления за ползване на почасови интегрирани услуги в домашна среда в община Лом

Със заключителен концерт на площад "България" завърши Първият международен фолклорен фестивал "Фолклорната магия на Мездра", който се проведе от 18 до 22 юли 2021 г. в гр. Мездра.

Арт работилница в мездренската библиотека беше посветена на творчески вдъхновения от трите екипа участници в "Забавно лято в библиотеката", които с голямо желание измислиха отборно приказка.

Берковица ще бъде домакин на Мото рок фест от 23 до 25 юли. Събитието ще се проведе в Парк "Св. Георги Победоносец".

"Дунавски вълни" превръща Видин във фестивална сцена за 10-ти път. Официалното откриване на Десетия фестивал на изкуствата е на 26 юли, от 19:00 часа, на сцената на Летния театър в крепостта Баба Вида.

За поредна година Драматичен театър – Монтана ще гостува със свой спектакъл на сцената на крепостта "Баба Вида". На 29 юли, от 20:00 часа, монтанската трупа ще представи най-новия си спектакъл "Да докоснеш небето". 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

За поредна година Типченица е домакин на фолклорен фестивал

От село Типченица отправиха официална покана към приятелите и любителите на българския фолклор да вземат участие в шестнадесетото издание на Фолклорен фестивал "Типченица пее" 2024, който ще се проведе на 07.09.2024 г. на открита сцена в село Типченица. Организатори на фестивала са Кметство село Типченица и Народно читалище "Съзнание-1899"...

публикувано на 04.08.24 в 14:16
ОДМВР-Враца

Молдовец с постоянен адрес във Видин отива зад решетките

Изпратиха в затвора гастрольор от Молдова, специализиран в домови кражби, съобщиха от полицията във Враца.  Властите влезли в дирите му, след като на 25 юли бил подаден сигнал за проникване и отнемане на известна парична сума от търговски обект в града под Околчица.  По образуваното досъдебно производство ченгетата стигнали до криминално проявен..

публикувано на 04.08.24 в 14:13

Калин Стоянов: МВР не насочва през частните ТИР паркинги

Министерството на вътрешните работи не е съгласувало задължително преминаване на тежкотоварни превозни средства през буферния паркинг непосредствено пред Дунав мост Видин – Калафат.  МВР не насочва никой през частните ТИР паркинги, обясни министър Калин Стоянов в отговор на въпрос от народния представител от Видин Любен Иванов. "Светофарът е..

публикувано на 04.08.24 в 07:47

Младежка организация с първа инициатива в Мездра

Новото местно сдружение БУМ – "Будни Устремени Мездренчани" организира първата си инициатива.  Младите хора канят всички свои съграждани "Да почистим заедно парка в Мездра".  Еко инициативата  е от 9.30 часа днес. Акцията е подкрепена от Община Мездра и Общинско предприятие "Чистота". Ще бъдат подсигурени необходимите материали и инструменти за..

обновено на 04.08.24 в 07:21

За поредна година в Стакевци отбелязаха Празника на гората

С празничен водосвет отслужен от Негово Високоблагоговейство отец Рафаил - Архиерейски наместник на Белоградчишка духовна околия, жители и гости на село Стакевци се събраха, за да отпразнуват заедно Празника на гората и Стакевския балкан. Съборът води началото си още от 1989 година, а през последните три години той се провежда в самото село. На..

публикувано на 04.08.24 в 07:17

Старческият дом в Хайредин ще бъде реновиран

Община Хайредин обяви обществена поръчка за избор на изпълнител за ремонт на Дома за стари хора в селото. За целта са отпуснати близо 4 милиона лева, става ясно от съобщение на местната управа.  Площта на имота е 52 143 кв. м. и в него е разположена сградата на социалното заведение. Тя е въведена в експлоатация през 1957 г. и е публична общинска..

публикувано на 04.08.24 в 07:12

АПИ: Напредват строителните дейности на трасето "Ботевград-Мездра"

Напредва изпълнението на строително-монтажните дейности, които се извършват на трасето "Ботевград-Мездра", съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура"(АПИ). В подлеза на п. в. "Мездра" /при км 161+665/ се демонтира железният път и траверсите от трасето на жп линията Мездра – Руска Бела, а контактната мрежа е изцяло премахната. Дейностите по..

публикувано на 03.08.24 в 16:00