Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 22 юли 2021 година

Снимка: ОДМВР Видин

Два кораба с тлеещи въглища, бяха разтоварени на видинското пристанище "Север", за да могат пожарникари да спрат горивния процес. Няма опасност за местното население от тлеещите от вчера въглища. 

България губи по 2 милиарда лева годишно от директни и индиректни разходи, свързани с пътната безопасност. Това показва доклад на Европейската комисия.


Асфалтирането на улици във Видин продължава по план, информират от Общината. Подготовката за полагане на нова асфалтова настилка  в града стартира преди две седмици.


Затвореният заради ремонт път от Кула към Грамада от утре може да се ползва, съобщи Милен Гергов- технически ръководител на проекта.


Продължава изграждането на нова водопроводна мрежа в няколко населени места на община Ружинци. В момента се работи по водопровода между селата Ружинци и Бело поле, предстои и асфалтиране на някои улици.


Безплатен достъп за търговците на традиционния панаир в Кула е осигурен тази година  от Общината, съобщиха от общинската администрация. 


Областният информационен център - Видин представи актуализацията на всички нови моменти, които касаят кохезионната политика след 2020 година в Споразумението за партньорство между България и Европейската комисия за програмен период 2021-2027 г. Споразумението е основният документ, по който се договаря европейското финансиране.


Система за холограмно представяне ще бъде изградена по трансграничен проект "Опазване и атрактивно представяне на природното и културно наследство на общините Белоградчик и Болевац". Основната цел на проекта е да  се повиши туристическата привлекателност и да се разнообрази туристическия продукт на двата региона.

Пет са новите случаи на заразени с COVID-19 в Северозапада

Продължава кампанията за прием на заявления за ползване на почасови интегрирани услуги в домашна среда в община Лом

Със заключителен концерт на площад "България" завърши Първият международен фолклорен фестивал "Фолклорната магия на Мездра", който се проведе от 18 до 22 юли 2021 г. в гр. Мездра.

Арт работилница в мездренската библиотека беше посветена на творчески вдъхновения от трите екипа участници в "Забавно лято в библиотеката", които с голямо желание измислиха отборно приказка.

Берковица ще бъде домакин на Мото рок фест от 23 до 25 юли. Събитието ще се проведе в Парк "Св. Георги Победоносец".

"Дунавски вълни" превръща Видин във фестивална сцена за 10-ти път. Официалното откриване на Десетия фестивал на изкуствата е на 26 юли, от 19:00 часа, на сцената на Летния театър в крепостта Баба Вида.

За поредна година Драматичен театър – Монтана ще гостува със свой спектакъл на сцената на крепостта "Баба Вида". На 29 юли, от 20:00 часа, монтанската трупа ще представи най-новия си спектакъл "Да докоснеш небето". 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Започва деветото издание на Фестивала на Чипровския килим

За девети път Община Чипровци организира превърналия се в традиция Фестивал на Чипровския килим. Тазгодишното издание ще се проведе от 26-и до 29 април , а събитията в рамките на фестивалната програма   ще бъдат на площад "Чипровско въстание" и в Историческия музей в града. Това обясни кметът на община Чипровци Пламен Петков : "Тази година..

публикувано на 26.04.24 в 10:55
Иво Атанасов

Областният управител на Видин не уважи жалбата за преместването на секциите от "Нов път"

Областният управител на Видин Иво Атанасов остави без уважение жалбата на жители на видинския квартал „Нов път“ срещу заповедта на кмета на общината, с която са определени секциите за гласуване на предстоящите на 9 юни избори.   Според издадената от кмета Цветан Ценков заповед, в училището в квартала няма да има избирателни секции, както до сега. В..

публикувано на 26.04.24 в 10:14

Болницата в Берковица ще има нов управител

Бивш заместник кмет на Берковица става управител на болницата в града.  Общинските съветници ще трябва да одобрят кандидатурата на спечелилия конкурса за поста.  Сесията е днес след обяд. Общинският съвет в Берковица ще трябва да вземе решение дали одобрява изборът за нов управител на болницата в града. Двама бяха кандидатите.  Заради пропуски с..

публикувано на 26.04.24 в 10:11

Изплащат великденските добавки

Националният осигурителен институт започва изплащането на приетите от Народното събрание великденски добавки в размер на 100 лева от днес.  Парламентът реши добавката да обхване пенсионерите с размер на пенсията до линията на бедността, т.е. до 526 лева включително, което означава, че такава ще получат около 534 хиляди души. В област Монтана добавка..

публикувано на 26.04.24 в 10:04

Във Враца заплатите са сред най-високите в страната

Област Враца е в топ 3 по заплати в страната, показват данните за последното тримесечие на 2023 година на Националния статистически института.  От октомври до декември м.г. средното брутно възнаграждение в града под Околчица и областта е било 1 965 лева, което подрежда региона на трето място в България.   Най-много пари получават в столицата – 2 900..

публикувано на 26.04.24 в 10:02

Пет са избирателните секции в Бойница

Ясни са избирателните секции за изборите на 9 юни в Бойница Във всички 5 избирателни секции в община Бойница за провеждане на избори за членове на Европейски парламент от Република България и за народни представители в 50-то Народно събрание на 9 юни 2024 година ще се гласува с хартиена бюлетина. Номерата и адресите са публикувани на интернет..

публикувано на 26.04.24 в 10:00

Започва международният детски фестивал на изкуствата "Лачени обувки"

След четиригодишно прекъсване днес започва 28-то издание на културната проява. Тя ще се проведе в два фестивални дни и с богата съпътстваща програма.  Малките таланти ще меря сили в три раздела: "Музика", "Модерни танци" и "Изобразително изкуство". Близо 500 деца ще разходят лачените си обувки на берковска сцена. В раздел "Музика" ще се..

публикувано на 26.04.24 в 08:36