Пролетният сняг и земеделието в условията на коронавирус

Ситуацията с епидемията от коронавирус ще се отрази негативно на целия ни живот, на всички сектори от икономиката, в това число и на българското земеделие. Това прогнозира Александър Александров от Управителния съвет на Съюза на зърнопроизводителите..

публикувано на 24.03.20 в 19:30

Природно земеделие- здрави хора

Как се постига чисто земеделие и в каква степен земеделието вреди на околната среда? За това говорим в "Земята, която ни храни".  "Здрави хора и жива земя" - под това мото преди дни в Пловдив, в рамките на международната селскостопанска изложба..

публикувано на 25.02.20 в 19:30

Над 220 милиона лева инвестирани в земеделския сектор във Видинско

Новостите, свързани с директните плащания и приемите по предстоящи мерки от Програмата за развитие на селските райони  бяха разисквани във Видин. Форумът е част от национална информационна кампания на министерството на земеделието, храните и горите...

публикувано на 18.02.20 в 16:41

Време е да подхраним есенниците с азотни торове

Свидетели сме на поредната нетипична зима в региона, а това неминуемо се отразява на есенните посеви. Според земеделските производители, липсата на снежна покривка и дъжд със стопанско значение са притеснителни за развитието на пшеницата. На места..

публикувано на 11.02.20 в 19:15

Пчеларите правят Организация на производителите, земеделците очакват дъжд

Началото на февруари е, а валежи със стопанско значение в Северозападна България няма твърде дълго - още от края на миналото лято. Няма и сняг, затова стопаните вече се тревожат за посевите си. Все още никой не се наема да прогнозира какво ще се..

публикувано на 04.02.20 в 19:25

Явор Гечев: "Земеделските кооперации у нас- с проблеми, но и с бъдеще"

Арендатори атакуват част от земеделските кооперации, с цел завземане на земята. Този проблем е разискван по време на  годишната конференция на Националния съюз на земеделските кооперации в България. На форума са поставени въпроси и за бъдещето на з..

публикувано на 28.01.20 в 18:50

Модернизация на фермите, подобряване на генофонда и уедряване- за спасяване на млечното говедовъдство

Има ли криза в млечното говедовъдство? След като в миналия брой на "Земята, която ни храни" очертахме проблемите и перспективите в биволовъдния сектор, днес фокусът е млечното говедовъдство. Темата коментираме с изпълнителният директор на Националния..

публикувано на 22.01.20 в 19:15

Ветеринари искат създаването на ветеринарни практики

Накъде върви животновъдството - за това говорим в "Земята, която ни храни". Д-р Валери Велков, от Областната дирекция  по безопасност на храните храните прави характеристика на региона, в разговора става дума и за това- какви са промените в в Закона за..

публикувано на 14.01.20 в 19:30

2019-та - трудна и непредвидима за селското стопанство

Каква бе годината и какви са очакванията от новата година- около това се завърта последното за 2019 година издание "Земята, която ни храни". Събеседници са представители на двата най-добре представени сектора в селското стопанство във Видин-..

публикувано на 31.12.19 в 15:41

Професията на ветеринаря- не съвсем атрактивна, но с бъдеще

Каква бе годината за ветеринарите от региона и кое бе най-голямото предизвикателство пред тях? Адекватни ли бяха мерките за неразпространение на вируса на Африканска чума по свинете и като граничен регион продължава ли изпълнението им? Има ли..

публикувано на 17.12.19 в 19:55