За Великден- BG агнета и яйца

Търговските вериги се задължават да предлагат българска продукция на местни или регионални производители. Сред гамата от продукти, които трябва да  се предлагат, е и пчелния мед. Ще се възползват ли пчеларите от дадената им възможност- коментира..

публикувано на 15.04.20 в 11:20

Свободата и проблемите в "завода под небето"

Да  работиш тогава, когато другите не го правят. Да излизаш сред природата, въпреки забраните, въведени заради извънредното положение. Тази привилегия към днешна дата я имат само земеделските производители.  Десислава Петрова е зърнопроизводител..

публикувано на 07.04.20 в 18:45

Търси се пазар за видинските зеленчуци, търговията със зърно- вяла, с ниски цени

Вяла търговия, малко сделки, ниски цени- така изглежда пазарът на зърно към днешна дата. Има ли място за притеснене и как извънредното положение се отразява на българското земеделие по отношение на търговията?  "Зърното у нас е достатъчно, дори..

публикувано на 31.03.20 в 16:45

Пролетният сняг и земеделието в условията на коронавирус

Ситуацията с епидемията от коронавирус ще се отрази негативно на целия ни живот, на всички сектори от икономиката, в това число и на българското земеделие. Това прогнозира Александър Александров от Управителния съвет на Съюза на зърнопроизводителите..

публикувано на 24.03.20 в 19:30

Природно земеделие- здрави хора

Как се постига чисто земеделие и в каква степен земеделието вреди на околната среда? За това говорим в "Земята, която ни храни".  "Здрави хора и жива земя" - под това мото преди дни в Пловдив, в рамките на международната селскостопанска изложба..

публикувано на 25.02.20 в 19:30

Над 220 милиона лева инвестирани в земеделския сектор във Видинско

Новостите, свързани с директните плащания и приемите по предстоящи мерки от Програмата за развитие на селските райони  бяха разисквани във Видин. Форумът е част от национална информационна кампания на министерството на земеделието, храните и горите...

публикувано на 18.02.20 в 16:41

Време е да подхраним есенниците с азотни торове

Свидетели сме на поредната нетипична зима в региона, а това неминуемо се отразява на есенните посеви. Според земеделските производители, липсата на снежна покривка и дъжд със стопанско значение са притеснителни за развитието на пшеницата. На места..

публикувано на 11.02.20 в 19:15

Пчеларите правят Организация на производителите, земеделците очакват дъжд

Началото на февруари е, а валежи със стопанско значение в Северозападна България няма твърде дълго - още от края на миналото лято. Няма и сняг, затова стопаните вече се тревожат за посевите си. Все още никой не се наема да прогнозира какво ще се..

публикувано на 04.02.20 в 19:25

Явор Гечев: "Земеделските кооперации у нас- с проблеми, но и с бъдеще"

Арендатори атакуват част от земеделските кооперации, с цел завземане на земята. Този проблем е разискван по време на  годишната конференция на Националния съюз на земеделските кооперации в България. На форума са поставени въпроси и за бъдещето на з..

публикувано на 28.01.20 в 18:50

Модернизация на фермите, подобряване на генофонда и уедряване- за спасяване на млечното говедовъдство

Има ли криза в млечното говедовъдство? След като в миналия брой на "Земята, която ни храни" очертахме проблемите и перспективите в биволовъдния сектор, днес фокусът е млечното говедовъдство. Темата коментираме с изпълнителният директор на Националния..

публикувано на 22.01.20 в 19:15