Без рамки

Some Details

Творческа палитра за Коледа

Няма да е пълно усещането за наближаващата приказна Коледа, ако не се потопим във въображението и палитрата на художниците. Днес и утре местните дружества откриват своите традиционни общи изложби в Силистра и Търговище. За творческото завръщане и..

публикувано на 14.12.17 в 10:00

"Без рамки" с музикантите Константин и Александър Владигерови, Христо Попов, Калина Василева, литератора Марина Владева, Добромир Дочев и Милен Димитров

Предаването "Без рамки" на Радио Шумен ще срещне слушателите с музикантите Константин и Александър Владигерови, с пианиста Христо Попов, с диригента Калина Василева, с литератора Марина Владева, и с работещите по кинопроект Добромир Дочев и Милен Димитров...

публикувано на 07.12.17 в 10:46

"Без рамки" с професор Сава Сивриев, режсьора Злати Златев и актьора Валентин Василев

Предаването за изкуство и култура на Радио Шумен "Без рамки" в последния ден на ноември от 11 до 12 часа ще Ви срещне с професор Сава Сивриев, с театралния режисьор Злати Златев и с актьора Валентин Василев. В предаването ще коментираме новото в..

публикувано на 30.11.17 в 10:06

БЕЗ РАМКИ

  Среща с художника – поет Пламен Петков и неговите картините от самостоятелната му изложба „Цветни сънища” в шуменската художествената галерия „Елена Карамихайлова”.   Разговор с диригента на БНР Димитър Христов за юбилейния концерт на..

публикувано на 23.11.17 в 10:00

Средновековен блясък и модерно самочувствие в "Без рамки"

За средновековните накити и блясъка на Велики Преслав, за функцията на уникалната каменна площадка в Плиска и тайните ходници на хановете – това са част от темите в днешното издание на „Без рамки“. В предаването за изкуство и култура ще направим и едно..

публикувано на 16.11.17 в 09:04

"Без рамки" с доцент Стойчо Бонев, с професорите Вера Бонева и Веселин Парашкевов

Предаването за изкуство и култура на Радио Шумен "Без рамки" на 9.11.2017 г., четвъртък, от 11 до 12 часа ще срещне слушателите с теми, свързани с музейното дело, археологията, историята и музиката. В предаването ще звучат интервюта с професор Вера Бонева,..

публикувано на 09.11.17 в 09:25
Аязмото край Плиска

Как се възстановява Голямата Базилика в Плиска

До къде стигна реставрацията на най - големия храм от ранното Средновековие у нас? Защо строителите дават 1000 години гаранция, че основите на базиликата ще издържат? Ще може ли да се пие водата от Свещения кладенец - Аязмото? И ще има ли Ротонда - кръгла..

публикувано на 02.11.17 в 09:13

„Нищо не плаши така, както досегът с непознатото”

  Художникът Стоил Мирчев, член на журито на Шестото международно биенале „Изкуството на миниатюрата“ в Русе - за творбите, които ще бъдат представени в русенската Художествена галерия. С по три свои работи в него участваха над 170 автори от цял..

публикувано на 26.10.17 в 12:01

Каноничното и неканоничното в "Без рамки" на 19 октомври

За канонизацията и каноните в обществото през 10 – ти и през 20 век. Това е темата в днешното предаване „Без рамки”. Проф. Мария Спасова от Великотърновския университет е член на комисията, която направи Светият синод на Българската православна..

публикувано на 19.10.17 в 09:26

"Без рамки" ще търси връзките между наука, образование и култура

Предаването "Без рамки" на 12.10.2017 г. от 11 до 12 часа в ефира на Радио Шумен ще търси връзките между наука, изкуство, образование и култура. Ще прозвучат интервюта с професор Стефана Димитрова, с доцент Милен Пенерлиев, с художника и педагог Румен..

публикувано на 12.10.17 в 10:21