Без рамки

Some Details
https://www.facebook.com/lilyana.kehayova

"Без рамки" - с лице към библиотеките, видео арт фестивалите и класическата музика

В предаването за изкуство и култура на Радио Шумен "Без рамки" на 17 октомври от 11 до 12 часа можете да проследите: - Как докторантът в Софийския университет "Св. Климент Охридски" инж. Георги Петров, участник проведената този месец в Регионалната..

публикувано на 17.10.19 в 10:24

Днес в "Без рамки"

Този четвъртък в Русе се открива националният конкурс за млад театрален режисьор „Слави Шкаров”. Кои са тазгодишните номинации ще научим от режисьора Орлин Дяков. За изложбата „100 години от рождението на проф. Симеон Халачев“, която се открива..

публикувано на 10.10.19 в 10:53

Праистория, императори и музика в "Без рамки"

Историците Райко Краус от Германия, Искрен Великов от русенския музей и музикантът-художник Мичо Димитров са гостите в „Без рамки“ този четвъртък. Темите са свързани цивилизацията на древните хора по нашите земи, римските императори, родени тук след Хр. и..

публикувано на 03.10.19 в 08:26

"Без рамки" с Милентин Койнов

В предаването „Без рамки“ с Милентин Койнов този четвъртък ще разберем от члена на журито Иван Токаджиев как приключва ХV-ят Международен конкурс за Екслибрис в Русе ‘Ex Libris – Ex Cinema”. Предстои ни среща с актьора от хитовия сериал „Откраднат..

публикувано на 26.09.19 в 09:38
Веско Стамболов

Музика и кино в предаването "Без рамки"

В предаването за изкуство и култура на Радио Шумен "Без рамки" на 19 септември от 11 до 12 часа можете да проследите: - Какво кара живеещият, преподаващ и концертиращ в Испания български пианист Веско Стамболов да свири със Симфониета - Шумен и да поднесе..

публикувано на 18.09.19 в 16:45

Нов сезон за "Без рамки"

Музика и театър ще опишат и озвучат първото издание на предаването „Без рамки“ след лятната ваканция. В минутите за култура и изкуство ще говорят двама диригенти и един театрал. Калина Василева представя новия сезон на Симфониета-Шумен, а Максим..

публикувано на 12.09.19 в 09:34
Весел Цанков (вляво) и Георги Мамалев

Книги и археология в "Без рамки"

Две книги и предстоящи археологически разкопки са на вниманието ни в днешното издание на предаването „Без рамки“. В началото ще разкажем за проучванията това лято в средновековния град Червен и античната крепост Сексагинта Приста край Русе. Ще бъде ли..

публикувано на 27.06.19 в 09:08
Enthronement

Рок и метъл банди в "Без рамки"

В предаването "Без рамки" на 20.06.2019 г., четвъртък от 11 до 12 часа, ще ви срещнем с някои от участниците във фестивала "Шумен рок", организиран от сдружение "Рок общество", с подкрепата на спонсори и Община Шумен. Във фокуса на вниманието ще бъдат..

публикувано на 19.06.19 в 16:00

Розово масло, пътешествия и Влад Цепеш във фокуса на "Без рамки"

За уникалността на клисурското гюлово масло и ракията от рози ще си говорим с Стоян Иванов - директор на Историческия музей в планинското градче. Тяхната мобилна изложба „Златният трън“ гостува от този четвъртък в Исперих. Немският писател и..

публикувано на 13.06.19 в 08:57

Приключи клавирната надпревара

  Снощи приключи клавирната надпревара в Международния музикален конкурс „Панчо Владигеров“ в Шумен. След 11 часа ще чуем лауреатите. Предстои ни среща и с п оетесата Искра Антонова и нейната осма книга „Алхимик на мига“. 90 г. от рождението на..

публикувано на 06.06.19 в 10:01