Без рамки

Some Details

„Дневник на сърцето“

  Преди още да е излязла по книжарниците, в предаването „Без рамки“ след 11 часа, ще чуем стихове от новата книга на разградската поетеса Павлина Стаменова – авторката на тоталния хит на Тоника и Ваня Костова „Молитва”. Ще разберем и какво ще..

публикувано на 15.11.18 в 09:07

Печенката, проф. Калин Янакиев и Рашко Младенов в предаването "Без рамки"

В изданието на предаването за изкуство и култура на Радио Шумен "Без рамки" в четвъртък, 08.11 от 11 до 12 часа, ще ви срещнем с трима събеседници - Печенката, проф. Калин Янакиев и Рашко Младенов. В предаването акценти ще бъдат музиката, театъра,..

публикувано на 07.11.18 в 10:13

Трима творци в Деня на народните будители

В Деня на българския дух и будителството ще ви срещнем с три поколения творци, които по своя си категоричен начин отстояват идентичността ни. Ще ни гостуват младият актьор Александър Валериев, който ще ни разкаже защо детския спектакъл „Цветни вълшебства“..

публикувано на 01.11.18 в 09:51

млад режисьор, композитор от Виена и художник от Айдемир

  След 11 ч. в предаването за култура „Без рамки“ ни предстои среща с Максима Боева,която бе отличена с националната награда за млад режисьор „Слави Шкаров“ за спектакъла си "Нирвана" в шуменския театър.   С композитора Владимир Панчев –..

публикувано на 25.10.18 в 09:30

"Без рамки" - между поезията, спомените и документалистиката за червения терор

В предаването за изкуство и култура на Радио Шумен "Без рамки" на 18.10 от 11 до 12 часа ще се спрем на художествената литература и документалните изследвания, на поезията днес и на взирането в историята на комунистическия терор. В предаването ще дадем..

публикувано на 18.10.18 в 10:37

две ярки изложби по едно и също време

  2 ярки изложби по едно и също време се откриват в четвъртък в Русе и Шумен: - Радослав Ценов представя в „Елена Карамихайлова“ самостоятелната си изложба живопис „Брегове“ – репортаж от галерията с автора по време на подредбата й. - По..

публикувано на 12.10.18 в 15:35

Визуалните изкуства са тема в предаването "Без рамки"

Кои са участниците в Деветия национален пленер „Шуменско плато“ и как ще представят красотите на природата ни? Защо вдъхновението е задължително да го има и в същото време може и без него? Отговорите ще чуем от художничките Елеонора Атанасова от Казанлък..

публикувано на 04.10.18 в 09:17

"Без рамки" в художествената галерия и в резиденцията на гетския владетел

  От директора на исперихския музей в ИсперихЦветалин Цветанов научаваме за дневния ред на научната конференция, която се открива този четвъртък и е посветена на 30 годишнината на археологическия резерват „Сборяново”. Форумът е част от..

публикувано на 27.09.18 в 13:43

Ерол Ибрахимов, Момчил Караиванов и Митко Таралежков в предаването "Без рамки"

Във второто издание за сезона на единственото предаване за изкуство и култура на Радио Шумен "Без рамки" ще ви срещнем с Ерол Ибрахимов, с Момчил Караиванов и с Митко Таралежков. От 11 до 12 часа в четвъртък ще поговорим за пънк и ска музиката от края на XX..

публикувано на 20.09.18 в 09:50

Археология, литература и изобразителното изкуство в "Без рамки" на 13 септември

Три дами вдъхновени от археологията, писането и изобразителното изкуство поставят началото на новия сезон в предаването "Без рамки" по Радио Шумен. В днешното издание ще чуем д – р Мария Манолова - ръководител на разкопките във Велики Преслав на терена от..

публикувано на 13.09.18 в 09:11