Без рамки

Some Details

Каноничното и неканоничното в "Без рамки" на 19 октомври

За канонизацията и каноните в обществото през 10 – ти и през 20 век. Това е темата в днешното предаване „Без рамки”. Проф. Мария Спасова от Великотърновския университет е член на комисията, която направи Светият синод на Българската православна..

публикувано на 19.10.17 в 09:26

"Без рамки" ще търси връзките между наука, образование и култура

Предаването "Без рамки" на 12.10.2017 г. от 11 до 12 часа в ефира на Радио Шумен ще търси връзките между наука, изкуство, образование и култура. Ще прозвучат интервюта с професор Стефана Димитрова, с доцент Милен Пенерлиев, с художника и педагог Румен..

публикувано на 12.10.17 в 10:21

литературата - посока към всички изкуства

- В Русе започва най-пищната литературна есен - 10-ият литературен фестивал „Паралелни светове”. Предстоят 7 дни пърформънс, спектакли, четения на световноизвестни автори, затова ще говорим с основния модератор и председател на Международното..

публикувано на 05.10.17 в 09:51

Певицата Милена Славова, прозаикът Иван Димитров и издателят Славчо Николов в предаването "Без рамки"

В предаването на Радио Шумен "Без рамки" в четвъртък ще чуете интервюта с издателя Славчо Николов, с прозаика Иван Димитров и с певицата Милена Славова. Водещ ще бъде Антоний Димов, музиката ще избира Пламена Бръчкова. Сред темите във фокуса на интереса са..

публикувано на 28.09.17 в 08:33

Законът за великите стари столици - надежда или бутафория

Законопроектът за великите стари столици е темата в  предаването „Без рамки“ на 21 септември. Той бе представен преди седмица в парламента от кметовете на Велики Преслав, Каспичан и Плиска. Една идея с 10 – годишна давност за повече средства, които..

публикувано на 20.09.17 в 16:44
Кадър от филма

нов културен созон

  Днес православните се прекланят пред кръста, на който е разпнат Христос. Според народните представи - от Кръстовден слънцето тръгва назад, а денят и нощта се кръстосват. Тъкмо на Кръстовден трима поети от разград са избрали благотворително да..

публикувано на 14.09.17 в 10:49

Къде е открит най – старият хоросан в света?

В предаването „Без рамки“ ще говорим за археология и за консервацията на разкритите обекти. Покрай творческите намерения на проучвателите, с които разговаряхме, излезе новината, че може би, най – старият хоросан в света е открит в праисторическата..

публикувано на 29.06.17 в 08:22

Културата - градината на земните удоволствия

  По Еньовден предстоят интересни събития в региона. Затова ще разговаряме с директора на разградския музей Иван Иванов за започващия утре фестивал „Античният Абритус“, който ще продължи до събота.Гостите ще могат да видят обновената..

публикувано на 22.06.17 в 09:29

Какво е да си музикант, библиотекар и сценограф днес?

Три жени, от три поколения разказват за работата си, която отдавна се е превърнала в търсене, в мечти и в хоби, които те отдалечават от досадата на живота. В предаването „Без рамки“ ще погледнем зад   кулисите на професиите на музикантката..

публикувано на 15.06.17 в 09:16

Единството на християнството, единението на православието и отношението към богомилството във фокуса на предаването "Без рамки"

Единството на християнството, единението на православието и отношението към богомилството ще бъдат във фокуса на предаването "Без рамки" на 08.06.2017 г. Какви са отношенията между църквите, сектите, ересите и различните институционални форми на..

публикувано на 07.06.17 в 10:09