Бялата лястовица

Some Details

За силата на духа ще ви разкажем в "Бялата лястовица" на 13 декември

За това как неподвижното тяло не може да ограничи полета духа ще ви разкажем в днешното издание на предаването „Бялата лястовица“. Макар и задочно, ще ви срещнем с Ирина Стоянова от Попово, която е напълно обездвижена, но издаде поредната си книга,..

публикувано на 13.12.17 в 09:28

По следите на доброто в "Бялата лястовица"

В Деня на дарителя, „Бялата лястовица“ ще поеме по следите на дарители, избрали да спасят Коледата на деца, настанени в социални домове или посещаващи различни центрове за рехабилитация. Йорданка Павлова, потребител на Центъра за социална..

публикувано на 06.12.17 в 10:14

"Лястовичката" днес ще лети двупосочно

Към децата с проблеми в ранното развитие и към възрастните хора с ментални дефицити е насочена „Бялата лястовица” днес. Ще ви разкажем за двете нови защитени жилища в Смядово, в които ще бъдат изведени нови 16 души от Дома за хора с умствени увреждания в..

публикувано на 29.11.17 в 10:09

Барабаните и конната езда-в помощ на децата с увреждания

На децата със специфични потребности ще обърнем внимание в днешното издание на предаването „Бялата лястовица". Ще ви разкажем за две от „различните“ терапии, които се прилагат в подкрепа на двигателните и менталните проблеми на подрастващите. Ще ви..

публикувано на 22.11.17 в 08:49

Реформа в системата на ТЕЛК – ще я има ли и кога?

Само 10% от хората с увреждания в България работят. Много често  тези с ТЕЛК решение се питат: А сега накъде? Какви права имам? Според Конституцията всички граждани са равни пред закона, но така ли е за хората намалена трудоспособност, особено що се..

публикувано на 15.11.17 в 09:31

Безсилието да си силна жена - днес в "Бялата лястовица"

„Да си жена е болка. Саможертва е да си жена” – така рисува женската орис голямата поетеса Блага Димитрова. В Бялата лястовица днес ще я последваме и ще рисуваме портрети и съдби. Ще гостуваме на хора с увреждания в Ново пазарското с.Стан. Ще..

публикувано на 08.11.17 в 09:48

За изкуството и будния дух в "Бялата лястовица".

Какво поддържа духа ни буден? Защо е толкова важно да продължаваме напред, да четем, да творим   и да се развиваме? И може ли липсата на едно от сетивата да бъде пречка пред мечтите ни? Полетът на „Бялата лястовица“ днес ще ни разкрие част от отговорите...

публикувано на 01.11.17 в 09:48

Пеперудените деца в "Бялата лястовица" на 25 октомври

В "Бялата лястовица" днес очаквайте - когато животът е като крило на пеперуда, какво е да се грижиш за пеперудено дете. Точно в Световната седмица за информираност за заболяването булозна епидермолиза, майката на „пеперуденото” момиченце Елиф от село..

публикувано на 25.10.17 в 10:05

Любопитни техники по арт терапия в "Бялата лястовица"

Пациентите с редки заболявания ще бъдат във фокуса на семинар   в Шумен, който ще се проведе днес следобед. С един от   от лекторите - психологът от Шумен  Севджихан Еюбова  ще разговаряме в „Бялата лястовица” днес за свръхактивните деца със..

публикувано на 18.10.17 в 09:59

Започва Месецът на Белия бастун

Защо посвещаваме цял един месец на хората със зрителни увреждания? Как ще бъдат осъществени целите му? По-самостоятелни ли станаха незрящите в Шумен след монтирането на звукова сигнализация на светофарните уредби? Отговорите ще чуете в Бялата лястовица..

публикувано на 11.10.17 в 09:19