Бялата лястовица

Some Details

Научете повече за деменцията в "Бялата лястовица"

Деменцията – бич на нашето съвремие. Какво трябва да знаем за нея и кои са първите сигнали, че е време да потърсим консултация със специалист? Как хората, които коват законите отиват при тези, за които са написани? Могат ли физическите ограничения..

публикувано на 27.06.17 в 16:07

Болест или състояние е аутизмът

На аутизма ще посветим днешното издание на предаването „Бялата лястовица“. Поводът да изберем тази тема е отминалия ден на достойнството на болните от аутизъм. Оказва се, че не знаем много за аутизма. Още повече, че и науката не е единодушна дали това е..

публикувано на 21.06.17 в 09:36

В "Бялата лястовица" на 14 юни - за надеждата като чудо

Надеждата и вярата са най-доброто лечение, твърди Турхан Кямилов от Силистра. Младият мъж беше герой в едно от изданията на предаването „Бялата лястовица” преди три години. Тогава той беше поел по пътя на надеждата отново да излезе навън, след като..

публикувано на 13.06.17 в 16:31

На каква ортопедична помощ можем да разчитаме в Шумен?

В „Бялата лястовица” на 7 юни ще ви информираме за отказани от РЗОК клинични   пътеки, които блокират дейността на отделението по Ортопедия и травматология в шуменската болница. На каква ортопедична помощ все пак могат да разчитат пациентите? Ще..

публикувано на 06.06.17 в 16:17

С обич към децата в "Бялата лястовица" на 31 май

Защо се оказва, че у нас всички деца по един или друг показател, са в неравностойно положение спрямо връстниците си в Европа, защо и тази година оценката за грижите на държавата към децата е изключително ниска? – отговорът на тези въпроси търсим заедно..

публикувано на 31.05.17 в 10:19

Да помогнем на Ники! И още срещи с добротата и силата на човешкия дух очаквайте днес в предаването "Бялата лястовица".

Дарителска кампания в помощ на 17-годишния Николай Иванов от Шумен започнаха негови  близки и приятели. Ники се нуждае от операция за отстраняването на туморно образование, която ще бъде извършена в клиника в Турция. Как   можем да помогнем на..

публикувано на 17.05.17 в 09:19

Повече за доброволчеството чуйте в "Бялата лястовица"

Как може да се доброволства в свободното си време - не с лопата и ботуши, а  със знания, експертиза и опит. Не че едното е по-важно от другото, но ако се огледаме всеки ден можем да открием десетки възможности за правене на добри дела. На дела, за които не..

публикувано на 10.05.17 в 09:27

В "Бялата лястовица" на 26 април: какъв е шансът за работа на хората с увреждания

За възможностите на хората с увреждания да работят и шансовете им да се реализират, ще говорим в днешното издание на предаването „Бялата лястовица”. Трудностите пред тези хора са различни. Много от проблемите се коренят в състоянието на нормативните..

публикувано на 26.04.17 в 09:01
бяла лястовица

"Бялата лястовица" на 12 април

И тази сряда след новините в 11 започва предаването „Бялата лястовица”. Бъдете с нас, за да чуете как една компания ще подкрепи реализацията на хора с увреждания на пазара на труда. Ще ви разкажем и за поредните инициативи, които организира сдружение..

публикувано на 12.04.17 в 08:59

В "Бялата лястовица" на 5 април очаквайте:

В навечерието на Световния ден   на здравето, днес в „Бялата лястовица” ви предлагаме да поговорим за медицината и хуманността. Извън финансовите неуредици в здравеопазването, отвъд бизнес отношенията. Има ли все още истински лекари? Има ли..

публикувано на 05.04.17 в 10:13