Бялата лястовица

Some Details

Пълноценен живот с ДЦП? Възможно е!

„Бялата лястовица” на 21 март ще бъде с акцент върху децата със специални потребности. Как се възпитава толерантност още от детската градина? На кого помагат   арт терапията и дарителството? Драгомир Симеонов ще избира музиката. Аз съм Мина Денева и ще..

публикувано на 20.03.18 в 16:40
shtarkel_lyastovica

Приемът на документи за Дневния център за хора с физически увреждания в Нови пазар започна

Дневният център за възрастни хора с физически увреждания в Нови пазар е напълно готов и вече се приемат документи на желаещите да ползват услугите. Подробностите очаквайте в „Бялата лястовица“. Как хората в Защитените жилища за жени с..

публикувано на 14.03.18 в 10:15

Паник бутони в помощ на възрастните в Смядово

За проект, който дава сигурност на самотните, болните и трудноподвижните хора в Община Смядово, ще ви разкажем днес в предаването „Бялата лястовица“. С европейски средства, в домовете на възрастните, са монтирани паник бутони. Така те могат да..

публикувано на 07.03.18 в 09:18

Да искаш да работиш, но системата да те спъва

Какъв е шансът на учениците, завършващи училището за деца с увреден слух в Търговище, да се реализират професионално? С какви професии излизат от училище и как се конкурират на пазара на труда? – отговорите ще чуете в предаването "Бялата лястовица". Ще..

публикувано на 28.02.18 в 09:57

За силата на човешкия дух в "Бялата лястовица"

Самостоятелност, независимост и усещане за пълноценност. За това се борят голяма част от хората с увреждания у нас. Това са и желанията на младите мъже и жени, с които ще ви срещнем днес в предаването „Бялата лястовица“. Ще говорим за различните..

публикувано на 21.02.18 в 09:27

Рисуват слънца в "Слънчев лъч"

Шуменският дневен център „Слънчев лъч” за деца и възрастни с ментални проблеми организира базар с романтични подаръци за 14 февруари. Това ни даде повод да поговорим за значението на арт терапията за децата със специални потребности с художника Галина..

публикувано на 14.02.18 в 10:11

Да помогнем на Рая да проходи

В Бялата лястовица днес ще ви разказваме детски съдби. За силата да живееш с тежка болест и да мечтаеш наравно с връстниците си. За кураж ще говорим днес. Аз съм Сълза Стаменова и заедно с музикалния редактор Георги Аспарухов ви очакваме след новините..

публикувано на 07.02.18 в 09:35

Грижата за децата и възрастните в "Бялата лястовица" на 31 януари

Грижата за подрастващите и възрастните със специфични потребности ще е основната нишка в днешното издание на „Бялата лястовица“. Ще ви представим каузата на благотворителната инициатива „Мечтите имат крила“, която започна в Търговище. Очаквайте и репортаж..

публикувано на 31.01.18 в 09:15

Творчество и свобода в "Бялата лястовица"

Как чрез изкуството хората с увреждания преодоляват вътрешните си бариери и излизат от изолацията? Репортаж от празненството на трите центъра за хора с увреждания в Шумен. Къде ни отвежда коридорът, който всеки от нас следва? Това разкрива поетът Владислав..

публикувано на 24.01.18 в 11:12

За подкрепата и рехабилитацията на хора с увреждания.

Какви услуги ще предлагат през 2018 година центровете за социална рехабилитация и интеграция на хора с увреждания в Шумен?   Ще променят ли новите методически указания начина им на работа? Как здравно консултативният център за майчино и детско здраве..

публикувано на 17.01.18 в 09:55