Бялата лястовица

Some Details

Любопитни техники по арт терапия в "Бялата лястовица"

Пациентите с редки заболявания ще бъдат във фокуса на семинар   в Шумен, който ще се проведе днес следобед. С един от   от лекторите - психологът от Шумен  Севджихан Еюбова  ще разговаряме в „Бялата лястовица” днес за свръхактивните деца със..

публикувано на 18.10.17 в 09:59

Започва Месецът на Белия бастун

Защо посвещаваме цял един месец на хората със зрителни увреждания? Как ще бъдат осъществени целите му? По-самостоятелни ли станаха незрящите в Шумен след монтирането на звукова сигнализация на светофарните уредби? Отговорите ще чуете в Бялата лястовица..

публикувано на 11.10.17 в 09:19

За музиката в дните на Християна Христова, днес в "Бялата лястовица"

За музиката в дните на незращата Християна Христова ще ви разкажем в днешното издание на „Бялата лястовица“. Ще ви срещнем и с нейната майка Павлина Петрова. Момичето изучава музика в Шуменския университет. Ще разберем и какви услуги предлага..

публикувано на 04.10.17 в 09:12

В "Бялата лястовица" на 27 септември: Рехабилитация вместо почивка

Вместо почивка – рехабилитация – това е възможността на хората с увреждания за ваканция, често обаче и рехабилитацията се оказва недостижимо скъпа. В България хората с увреждания не летуват, те ходят на кални бани, на процедури, но не и на почивка. Защо?..

публикувано на 27.09.17 в 10:00

Акцент върху детайлите, важни за комфорта в училище

В началото на новата учебна година в „Бялата лястовица” ще поставим акцент върху малките особености, чието недогледжане може да коства много на децата. С началника на Очното отделение на шуменската болница д-р Маргарита Мартинова ще говорим за сигналите,..

публикувано на 20.09.17 в 10:12

"Бялата лястовица" се завръща!

Началото на учебната година в специалните училища – това ще бъде акцентът в днешното издание на предаването „Бялата лястовица“. Ще се разходим из обновената сграда на Центъра за специална образователна подкрепа – Шумен. Ще разберем как ще посрещне..

публикувано на 13.09.17 в 09:25

Научете повече за деменцията в "Бялата лястовица"

Деменцията – бич на нашето съвремие. Какво трябва да знаем за нея и кои са първите сигнали, че е време да потърсим консултация със специалист? Как хората, които коват законите отиват при тези, за които са написани? Могат ли физическите ограничения..

публикувано на 27.06.17 в 16:07

Болест или състояние е аутизмът

На аутизма ще посветим днешното издание на предаването „Бялата лястовица“. Поводът да изберем тази тема е отминалия ден на достойнството на болните от аутизъм. Оказва се, че не знаем много за аутизма. Още повече, че и науката не е единодушна дали това е..

публикувано на 21.06.17 в 09:36

В "Бялата лястовица" на 14 юни - за надеждата като чудо

Надеждата и вярата са най-доброто лечение, твърди Турхан Кямилов от Силистра. Младият мъж беше герой в едно от изданията на предаването „Бялата лястовица” преди три години. Тогава той беше поел по пътя на надеждата отново да излезе навън, след като..

публикувано на 13.06.17 в 16:31

На каква ортопедична помощ можем да разчитаме в Шумен?

В „Бялата лястовица” на 7 юни ще ви информираме за отказани от РЗОК клинични   пътеки, които блокират дейността на отделението по Ортопедия и травматология в шуменската болница. На каква ортопедична помощ все пак могат да разчитат пациентите? Ще..

публикувано на 06.06.17 в 16:17