Бялата лястовица

Some Details

Иновациите в помощ на хората с увреждания

14 ноември е международен ден за борба с диабета .В „Бялата лястовица“  ще говорим за превенцията и възможностите за лечение в шуменската болница. Ще ви разкажем  как хлеботерапията помага за хора с ментални увреждания. Ще ви запознаем и с новини,..

публикувано на 13.11.18 в 16:09

Да зарадваме децата от Центъра за специална образователна подкрепа в Кубрат

Как да зарадваме децата от Центъра за специална образователна подкрепа в Кубрат ще чуете в днешното издание на „Бялата лястовица“. Какви са най-честите усложнения след грип и остри респираторни заболявания и за какви симптоми трябва да внимаваме? Кои..

публикувано на 07.11.18 в 09:20

"Бялата лястовица" на 31 октомври

Как да научим децата си да приемат връстниците си със специфични потребности? Да играят с тях, да общуват без притеснение и снизхождение. Ако темата Ви е интересна, бъдете с предаването „Бялата лястовица“ на 31 октомври. Ще ви срещнем и с един млад..

публикувано на 31.10.18 в 07:57

"Бялата лястовица" - за грижата за децата и възрастните с увреждания

Грижата за децата и възрастните с увреждания е във фокуса на "Бялата лястовица" на десети октомври. Без забележки е приключила проверката на Агенцията за социално подпомагане и Агенцията за закрила на детето в Дневния център "Слънчев лъч" в Шумен. Вече 15..

публикувано на 10.10.18 в 09:59

Непосилната за обикновения българин грижа за възрастни и близки с увреждания. Как да се справим?

Непосилната за обикновения българин грижа за възрастни и близки с увреждания. Как да се справим? Това е темата на на предаването „Бялата лястовица” на 3-ти октомври. Ще ви срещнем с хора, чиито близки се нуждаят от грижи, ще ви запознаем и със..

публикувано на 02.10.18 в 15:23

Бъдете с "Бялата лястовица" на 26 септември

За децата и младите хора с ментални проблеми ще говорим в днешното издание на „Бялата лястовица“. И за добрите социални практики, които ги подкрепят. Едната от тях е защитеното жилище в тъговищкото село Лиляк. Как младежите там се превърнаха в..

публикувано на 26.09.18 в 08:22

На старта с "Бялата лястовица" на 12 септември

На старта на новата учебна година за специализираното училище за деца с увреден слух в Търговище.   На старта застанаха и участниците от българския отбор по шоудаун, които се представиха достойно при дебютното си участие на европейското първенство за..

публикувано на 12.09.18 в 10:02

Състезание по риболов събира хора от страната край Шумен

Седмица преди националното състезание по риболов за незрящи, в Бялата лястовица на Радио Шумен, Сълза Стаменова разговаря за организацията на състезанието с Директора на Дневния център в Шумен – Галина Петкова. Това е едно от най-големите социални..

публикувано на 27.06.18 в 10:03

Кога ще има закон за личната помощ

Кога личната помощ от законопроект ще се превърне в закон? – това е една от темите в предаването „Бялата лястовица“. Как протече неговото обсъждане на заседанието на съвета за интеграция на хората с увреждания към Министерския съвет, ще ни каже..

публикувано на 19.06.18 в 15:28

За волята и мотивацията ще говорим в "Бялата лястовица"

"Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто – да го направиш". Тези думи на Николай Хайтов са актуални в различни ситуации. Но най-важното от всичко е желанието и мотивацията, според един от гостите в днешното издание на предаването..

публикувано на 13.06.18 в 10:06