Бялата лястовица

Some Details

Библиотекари с добри сърца - в "Бялата лястовица"

Започна кандидатстването по Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност. Сроковете са кратки, неяснотите и въпросите – много. Ще се опитаме да отговорим на част от тях в предаването „Бялата лястовица“ на 11 септември. Ще ви..

публикувано на 11.09.19 в 09:06

"Очите" на смартфона

Как да виждаш през смартфона си? В последното преди лятото издание на „Бялата  лястовица“ повече за това - как хората със зрителни увреждания могат да разпознават лица или текстове от различни повърхности с помощта на новите технологии. Кой е..

публикувано на 26.06.19 в 09:19

"Бялата лястовица" на 19 юни - три истории за човечност

Помните ли малкия Калоян Казаков от Шумен? В предаването „Бялата лястовица“ тази сряда ще разберете какво се случи и промени през последните три години, в които майката на Коки Наталия Казакова призова за помощ. Калоян продължава терапиите и вече..

публикувано на 18.06.19 в 14:51

На море с Бялата лястовица

Добро настроение предлагаме в Бялата лястовица днес. Лятото е сезонът за пътувания, туризъм, спорт, хобита на открито. За тези неща ще говорим с хората от Центъра за социална интеграция и рехабилитация за хора със зрителни увреждания в Шумен и..

публикувано на 12.06.19 в 10:07

Детски празник в "Бялата лястовица"

На един детски празник ще ви заведем в днешното издание на предаването „Бялата лястовица“. И така ще ви срещнем с възпитаниците на Дневния център за деца с увреждания „Калинки“ в шуменското село Васил Друмево. А също и с хората, които ежедневно се..

публикувано на 05.06.19 в 09:00

Високите технологии в помощ на хората с увреждания

Високите технологии в помощ на хората с увреждания. За това ще говорим днес в   „Бялата лястовица“. Как т ехнологичните решения помагат в работата на незрящия масажист Николай Йорданов от Шумен? Кои са приспособленията, които студенти от Русенския..

публикувано на 29.05.19 в 10:18

Плъгин хибрид и приятелски дуел в "Бялата лястовица"

Можете ли да си представите как изглежда високопроходимо, плъгин хибрид средство за придвижване за хора с намалена подвижност? Бъдете с „Бялата лястовица“ днес и ще научите. Ще ви разкажем и за дуела, който организират потребителите на Центъра за..

публикувано на 22.05.19 в 08:59

Победи на смелостта

Как премина деветият Турнир за купата на победителите "Победи на смелостта - Шумен 2019"? Различният турнир, от който всички излизат победители. Като във всяко състезание има отличени и наградени, но шампионът винаги е един – обединяващата обич между..

публикувано на 08.05.19 в 10:01

Деца помагат на деца - в "Бялата лястовица" днес

„Когато човек е здрав и печели, лесно помага на децата си, но когато се разболее, е трудно да поиска пари“ – думите са на Невим Якуб от Друмево, която работи в кметството на Друмево. Наета е по специална програма, насочена към хора със специфични..

публикувано на 24.04.19 в 08:48
бяла лястовица

По-различните светове в "Бялата лястовица" днес

Представете си, че сте родени в дале-е-ечна страна? Но не коя да е, а Сладоледия! Там и улиците, и къщите, и училището, и дори болницата са направени от сладолед. И в тази сладка страна живее Ментолчо. С него ще се запознаем в днешното издание на..

публикувано на 17.04.19 в 10:02