Днес

Some Details

От какво се оплакват шуменци? Чуйте в програма "Днес"

Проведе ли се отложеното от 7 април Общо събрание на МБАЛ - Шумен? Какво научиха за функционирането на съдебната система учениците, посетили Съдебната палата в Деня на отворените врати, организиран от Окръжната прокуратура и Окръжния съд в Шумен?..

публикувано на 24.04.17 в 10:54

Програма ДНЕС на 20 април: Кога започват проверките на водата в Североизточна България?

В програма ДНЕС на радио Шумен, в последния работен ден от седмицата ще погледнем към актуалните и важни теми от делника. След като прокуратурата разпореди проверки на водата в цялата страна, ще разберем кога започват те в Североизточна България...

публикувано на 21.04.17 в 10:49

Програма "Днес" на 20-ти април

Нерегламентирана сеч на дървета е повод за репортерска проверка в село Осмар, с която ще започне програма „Днес” на 20-ти април. Сред останалите акценти са въпроси като: Ще реши ли новото сдружение проблемите на пчеларите и ще има ли Русе най-сетне..

публикувано на 20.04.17 в 10:43

Програма "Днес" на 19 април: Какви са очакванията от новият парламент?

В деня, когато новоизбраното 44-то Народно събрание се събира за първото си заседание ще разберем какви са очакванията на шуменци от новият парламент. В програма ДНЕС на 19 април ще чуем и приоритетите на част от шуменските депутати, които..

публикувано на 19.04.17 в 09:46

Акцентите в програма "Днес" на 18 -ти април

Един от акцентите на вторника след Великден в програма „Днес” ще бъдат телефонните измами, но с поглед отвътре. С подробностите от Русе ще си отговорим донякъде на въпросите: Защо е толкова трудно да се пресече това явление и що за морал имат..

публикувано на 18.04.17 в 10:05

Програма "Днес" на 14-ти април

Плащеница, подарена от Царя Освободител, се пази сред реликвите в музея на русенския катедрален храм „Света Троица”. За нея ще ви разкажем в следобедната програма на Радио Шумен в петъка преди Великден. Започваме с час по-късно – в 14,00, но ще..

публикувано на 14.04.17 в 12:30

Празнувайте с нас във втория ден на Възкресение Христово!

В празничния следобед на светли понеделник с вас ще бъдем музикалните рекдактори Розалина Райчева и Драгомир Симеонов и аз -Мина Денева. През тази година западният и източно православния Великден съвпаднаха. Така православни и католици..

публикувано на 13.04.17 в 15:17
великден перашки боядисани яйца

Предпразнично: Параклисът в „Патлейна“ има нужда от нови икони

На Велики четвъртък, най-важния ден от Страстната седмица, в програма ДНЕС на радио Шумен ще ви заведем до Патлейна. Параклисът там има нужда от нови икони, след изграждането на иконостаса. Предпразнично ще говорим още за мерките за безопасно..

публикувано на 13.04.17 в 09:07

В програма "ДНЕС" на 12 април очаквайте:

След вчерашните обещания за ремонт на улиците в Шумен, днес ще проверим какви са очакванията да бъдат преасфалтирани пътищата в община Кубрат. Ще потърсим отговор на въпроса: доколко са основателни исканията за повишаване на заплатите в шуменската..

публикувано на 12.04.17 в 10:02
пролет

Програма ДНЕС на 11 април

Пролетта е време за ремонти, такива започват и по шуменските улици. В кои части на града е предвидено изкърпване ще разберем в програма ДНЕС на радио Шумен на 11 април. Ще чуем и какви предложения съдържа пътеводителят „Приоритет Образование”,..

публикувано на 11.04.17 в 09:38